Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Oroszt vagy németet tanuljak?

Oroszt vagy németet tanuljak?

Figyelt kérdés
Eljött az ideje a második idegen nyelvnek. Angolból most fogok majd nyár végén vizsgát tenni ezért szeretném elkezdeni az oroszt vagy a németet, csak nem tudom eldönteni melyiket érné meg jobban? Mit ajánlotok és mért?

2014. jún. 27. 13:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik jobban tetszik. Nincs olyan, hogy "jobban megéri", de ha mégis, nem hiszem, hogy elég motiváló erő volna arra, hogy meg is tanuld a nyelvet.
2014. jún. 27. 13:30
 2/9 anonim ***** válasza:
35%

nemet!!

hany orosz ceg van magyarorszagon? hany nemet?

Nemetorszag vagy Oroszorszag az EU tagja velunk egyutt?

Ennyit errol.

2014. jún. 27. 13:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért Oroszország elég nagy befolyással bír az Európai Unióra, Magyarországra meg most főleg.

A németet persze nagyon hasznos nyelvnek tartom, és én nem is szívesen döntenék a kérdező helyett.

Inkább csak egy kis segítséget nyújtanék neki, amik nekem segítettek, mikor nyelvet kellett választanom.

Melyik nép, ország a szimpatikusabb?

Hova utaznál el szívesebben?

Mennyire vonzanak a szláv nyelvek?

És a germán?

Ha megtanulsz németül, könnyebben mennek a skandináv nyelvek - azok mennyire tetszenek? Orosszal megnyílik előtted a szláv birodalom, kevesebb nehézséggel menne a többi szláv nyelv megtanulása.

Hallgass németül és oroszul zenét. Melyik vonz így jobban?

Irodalom, történelem - ezt is megnézheted.

Tudom, ez csak egy nyelv, nem pedig egyetemi szak választása, de ha imádod Dosztojevszkijt, akkor lehet, pár év múlva már eredeti nyelven olvashatod - ez egy könyvmolynak például egy irodalmi orgazmus. Vagy imádod a német focit - minden egyes kihagyott gólnál németül káromkodhatsz.

Gondold végig jól. Egyikkel sem hibázhatsz, mind a kettő nagyon fontos és jó nyelv - én már bánom, hogy amikor lehetőségem adódott rá, nem tanultam meg németül. Sok szakirodalom az egyetemen németül található csak meg.

2014. jún. 27. 14:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő fontos nyelv jelenleg. Azt tanuld, amelyik jobban tetszik. Vagy ha van olyan konkrét célod, ami valamelyiket (jobban) megköveteli, akkor nyilván azt.
2014. jún. 27. 14:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A német szerintem könnyebb, én azt tanultam. Oroszba eleve a betűk is másak, úgyhogy az nehezebb.
2014. jún. 27. 17:06
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, azokat a betűket megtanulni max 2 óra.. A két nyelv nehézségi szintje nagyjából egyforma, a német talán egy kicsivel nehezebb.
2014. jún. 27. 20:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem OROSZ, NÉMET, FRANCIA között kellett választanom. Elsőnek a franciát lőttem ki, és sokat gondolkodtam a 2 döntősről. Eltöltöttem 1-1 órát az adott nyelv szakos tanárával és az alábbiakra jutottam:

- A NÉMET szebb nyelvnek tűnt hallásra néhány alapszó és köszönés alapján.

- Bár az OROSZ nyelvterület nagyobb, de a klasszikus ANGOL-NÉMET páros jobbnak tűnt.

- A NÉMET esetében több nyelvtanár volt elérhető és alacsonyabb áron.

Végül a NÉMET mellett döntöttem, amit az OLASZ követett. Mind a hármat tudom a mindennapokban használni. Az OROSZra sajnos nem állt rá soha az agyam, de ahogy korábban is írták: Az orosz nem a betűkészlete miatt nehéz - legalábbis nekem.

2014. jún. 27. 21:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

3 éve én is pont ugyanilyen helyzetben voltam, csak akkor nekem nem orosz-német közt kellett választanom, hanem francia-német közt. Én a németet választottam, és egy másodperc erejéig sem bántam meg. Imádom. De ha nagyon nem tudsz dönteni, kérdezgethetsz ismerősöket, barátokat, vagy csak szimplán hallgass youtube-on egy orosz és egy német interjút, hogy halld hogy hogyan hangoznak.

Egyébként szerintem a némettel többre mennél, ha engem kérdezel.

2014. jún. 28. 19:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Csak a sorrend a kérdés. Szerintem előbb utóbb mindkettőt, ha futja majd az energiádból.
2014. jún. 30. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!