Oroszt vagy németet tanuljak?
nemet!!
hany orosz ceg van magyarorszagon? hany nemet?
Nemetorszag vagy Oroszorszag az EU tagja velunk egyutt?
Ennyit errol.
Szerintem azért Oroszország elég nagy befolyással bír az Európai Unióra, Magyarországra meg most főleg.
A németet persze nagyon hasznos nyelvnek tartom, és én nem is szívesen döntenék a kérdező helyett.
Inkább csak egy kis segítséget nyújtanék neki, amik nekem segítettek, mikor nyelvet kellett választanom.
Melyik nép, ország a szimpatikusabb?
Hova utaznál el szívesebben?
Mennyire vonzanak a szláv nyelvek?
És a germán?
Ha megtanulsz németül, könnyebben mennek a skandináv nyelvek - azok mennyire tetszenek? Orosszal megnyílik előtted a szláv birodalom, kevesebb nehézséggel menne a többi szláv nyelv megtanulása.
Hallgass németül és oroszul zenét. Melyik vonz így jobban?
Irodalom, történelem - ezt is megnézheted.
Tudom, ez csak egy nyelv, nem pedig egyetemi szak választása, de ha imádod Dosztojevszkijt, akkor lehet, pár év múlva már eredeti nyelven olvashatod - ez egy könyvmolynak például egy irodalmi orgazmus. Vagy imádod a német focit - minden egyes kihagyott gólnál németül káromkodhatsz.
Gondold végig jól. Egyikkel sem hibázhatsz, mind a kettő nagyon fontos és jó nyelv - én már bánom, hogy amikor lehetőségem adódott rá, nem tanultam meg németül. Sok szakirodalom az egyetemen németül található csak meg.
Nekem OROSZ, NÉMET, FRANCIA között kellett választanom. Elsőnek a franciát lőttem ki, és sokat gondolkodtam a 2 döntősről. Eltöltöttem 1-1 órát az adott nyelv szakos tanárával és az alábbiakra jutottam:
- A NÉMET szebb nyelvnek tűnt hallásra néhány alapszó és köszönés alapján.
- Bár az OROSZ nyelvterület nagyobb, de a klasszikus ANGOL-NÉMET páros jobbnak tűnt.
- A NÉMET esetében több nyelvtanár volt elérhető és alacsonyabb áron.
Végül a NÉMET mellett döntöttem, amit az OLASZ követett. Mind a hármat tudom a mindennapokban használni. Az OROSZra sajnos nem állt rá soha az agyam, de ahogy korábban is írták: Az orosz nem a betűkészlete miatt nehéz - legalábbis nekem.
3 éve én is pont ugyanilyen helyzetben voltam, csak akkor nekem nem orosz-német közt kellett választanom, hanem francia-német közt. Én a németet választottam, és egy másodperc erejéig sem bántam meg. Imádom. De ha nagyon nem tudsz dönteni, kérdezgethetsz ismerősöket, barátokat, vagy csak szimplán hallgass youtube-on egy orosz és egy német interjút, hogy halld hogy hogyan hangoznak.
Egyébként szerintem a némettel többre mennél, ha engem kérdezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!