BME felsőfokú nyelvvizsga. Szerintetek érdemes letenni, ha már sikerült a középfokú?
Sziasztok,
Idén áprilisban sikerült a középfokú nyelvvizsgám a BME-n. A szóbeli 71% lett, az írásbeli 81%. Nagyon túl izgultam a szóbelit sajnos. Utoljára középsuliban tanultam angolt, azóta eltelt 5 év és most, hogy egyetemre jelentkeztem a pluszpontok miatt gyorsan letettem a középfokút.
Teljesen egyedül készültem fel. Csak a BME nyelvvizsgakönyvből gyakoroltam, nem jártam tanárnál és hát így kb. csodának is érzem, hogy 5 év kihagyás után ilyen jól sikerült. Alig 2 hónapig gyakoroltam a példafeladatokat és utolsó héten készülgettem a szóbelire. Sajnos nem volt kivel szóban gyakorolnom és ez a vizsgán is meglátszott, plusz ugye izgultam is.
Az egyik közeli ismerősöm azt mondta, hogy szerinte meg kellene próbálkoznom a felsőfokkal, ha már ennyire benne vagyok a felkészülésben. Most ki is néztem, hogy vannak különböző nyelvvizsga felkészítő tanfolyamok. Szerintetek érdemes lenne megpróbálnom a felsőfokot, persze ezúttal komolyabb felkészüléssel. Mintafeladatokat néztem egyébként, és azok mennének. A szóbelitől viszont nagyon félek, mert izgulós vagyok és a szókincsemet sem érzem igazán jónak.
Szóval szerintetek érdemes lenne-e felsőfokra menni, ha már megvan a középfok? Illetve szerintetek hogyan lehet gyakorolni szóbelire (Budapest)? Akár valami beszélgetős csoportba is elmennék.
Mindenki válaszát előre is köszönöm!
24N
Szerintem érdemes lenne mindenképp megpróbálnod akkor egy felsőfokot is. :)
Én még sosem voltam nyelvtanfolyamon, úgyhogy nem tudok róla véleményt mondani, viszont az angoltanárom (aki nagyon jó), nagyon negatív véleménnyel van róla.
Lehet, hogy érdemesebb lenne nekem is tanárral. Ha már egyébként rászánnám a pénzt. Az a tanfolyam amit néztem, az 40 ezer forint volt, amibe 40 óra tartozik bele.
Nem tudom,hogy tanárral mennyi idő lenne a felkészülés. Szeretek egyedül felkészülni (ez nem csak a nyelvre értendő). Igazából csak a szóbelire kellene gyakorolnia velem főként.
A BME nyelvvizsgakönyveket honnan lehet beszerezni? Én is le akarom tenni, emelt angolra jártam gimibe, de ott nem mertem bevállalni még, de most kell.
A kérdésedre válaszolva egyébként, ha úgy érzed, hogy nagyon benne vagy, és jól megy, akkor leteheted a felsőfokút, de egyébként a középfokú is elég sok helyre jó, nem is nagyon kell felsőfokú, csak bizonyos helyekre, de sose tudni mikor venni hasznát. Angol nyelvű csatornákat kell nézni, és könyveket is angol nyelven olvasni minél többet. Ez sokat segít.
Szia,
egy nyelvtanár már sok pénzt elkér a felsőfokra (2-3.000/óra)felkészítésért.Ráadásul szerintem a 75%-a egyáltalán nincs erre felkészítve.
Én magam készültem fel és a szóbeli elsőre meglett.Az írásbelihez is csak 6 pont hiányzott.
Próbáld meg!Sokat fordíts,olvass a célnyelven!Ennél nincs jobb módszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!