Középfokról felsőfokú angol nyelvvizsga hogyan?
Menj Angliába dolgozni. Azon kívül legalább hetente olvass el egy könyvet angolul. Mindnt angoéul csinálj, angulul nézz tévét, filmeket stb. Ved körül magad rengeteg angolul beszélő baráttal.
Két év alatt még így is húzós lesz egy felsőfokot elérni, ha sikerül. (Gondolj bele, a "vacak" középfok is legalább négy év volt.)
Mindent angolul csinálj,...
Vedd körül magad....
(gyk-n miért nem lehet szerkeszteni???) :)
Lehet, hogy egyedi esete válogatja, én speciel anno egy nemzetközi rendszerű vizsgát tettem, és az nehezebb mint a magyar felsőfok. Látatlanban én sem ítélkeznék, de nem is áltatnék senkit azzal, hogy a felsőfok olyan könnyű lenne.
Igen, elérhető, - és igen, csakis nagyon intenzív nyelvtanulással.
A felsőfok már jobban rámegy arra, amilyen sajátságai vannak a nyelvnek. (A középfok nyelvtana a 12 igeidővel és hasonlókkal természetesen magától értetődik, hogy már rég megy.) Angol esetében pld jobban rámennek a köznyelvi használatra, különösképpen a Phrasal Verb-ökre, meg kultúra-alapú, szó szerint értelmezhetetlen, adott nyelvi műveltséget (olvasottságot) igényló dolgokra.
Ezeket a megfefelő nyelvi rutin nélkül, csupán tankönyvekből képtelenség elsajátítani, szerintem.
Persze egy rendszeres és tematikus foglalkozás a nyelvnek ezzel a szintjével, főleg segítséggel, tanárral, az jól megtámogatja az egyébként is mindennapi használatot, de önmagában kevés lenne.
A nyelvtant benyalni egy vizsgára az más világ. A nyelv egy készség, (olyan mint a kerékpározás, vagy a főzni tudás) és magabiztos használatához megfelelő rutin kell. Ismétlem, szerintem a kellő RUTINHOZ még két év is kevés.
Szerintem is feküdj rá a tanulásra, mert különben 2 év alatt elfelejted azt is, amit a középfokhoz megtanultál. Ha tanulsz megtudod csinálni! Én nemzetközi felsőt tettem le és ami nagyon húzós volt, az a "listening" rész. Azt pedig nem tudod úgy megtanulni, hogy nézed a BBC-t. Nézz sok filmet angolul angol felirattal és így tudod ellenőrizni, hogy mit/mennyit/milyen pontosan értesz. És menj el egy felkészítőre is, oda, ahol vizsgázni akarsz. Sok nyelvvizsgának nagyon egyedi követelményrendszere van. A Cambridge-in a szövegértés is nagyon speciális volt, mindent értettem, még is logikailag követhetetlen kérdések voltak. Pl. A barna kabátos ember gyorsan halad az esőben. Teszt: A) A b.k.ember fut. B) A b.k. ember megy. C) A b.k. ember tempósan sétál. D) A b.k. ember céltudatosan tart előre. Lehetőségek: 1 jó, több jó, egy sem jó. Az ilyen vizsga miatt kell tanfolyam, hogy megtanuld mit is akarnak a vizsgán pontosan.
Sok sikert!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!