Angolosok felpontozlak! Az angolban mikor használjuk az "a" és mikor az "an" határozatlan névelőt?
Figyelt kérdés
Tanulok angolul és így volt: I eats an apple and she eats bread. Ott miért nincs "an"? Mert E/3? vagy akkor mikor kell az an?2014. jún. 26. 10:58
1/9 anonim válasza:
"A" hogyha a szó mássalhangzóval kezdődik pl. a banana
"An" pedig, ha magánhangzóval pl. an apple
Nincs köze annak hozzá, hogy E/3.
A/an = egy
Magyarban se úgy mondják, hogy eszik egy kenyeret, felesleges lenne oda az "an", akkor kéne inkább ha pl. eszik egy szelet kenyeret lenne a mondat, vagyis amiből több is lehet, de ő csak egyet eszik.
Remélem azért érthetően írtam :)
2/9 anonim válasza:
An apple: egy alma. A bread elott nincs, mert megszamlalhatatlan fn. az angolban. Tehat csak ha egy darab megszamlalhato dologrol van szo, tesszuk ki az a/an nevelot.
3/9 anonim válasza:
* a slice of breadhez kellene, a példa lemaradt
amúgy is akkor a bread elég "a" lenne, mert mássalhangzóval kezdődik
4/9 A kérdező kommentje:
Jó, de oda miért nem tették ki és az alma elé miért?
2014. jún. 26. 11:14
5/9 anonim válasza:
Olvasd el ezt a verziót, hátha ebből megérted:
Az első Kedves Válaszolót annyiban helyesbíteném csak, hogy ha a szó kiejtve(!) mássalhangzó, akkor kell 'a'. Gondoljunk csak például az 'university" szóra.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így nagyjából értem! Ment a zöld! (:
2014. jún. 26. 11:33
7/9 anonim válasza:
Annyit kijavítanák a példamondatodban, hogy olyan nincs, hogy I eatS... csak E/3-ban kell az "S"
9/9 anonim válasza:
Na, erről meg én nem tudtam, hogy kiejtés szerint kell nézni, pedig 12 éve tanulok angolt. Azt hiszem ez nálam kimaradt még az elején, mert eddig azt hittem a leírást nézik :) Köszönöm, legalább én is tanultam valamit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!