Milyen nyelvet érdemes tanulni? Minek van jövője?
Ha Finn- vagy Svédországban szeretnél majd dolgozni, akkor elkezdheted a finn vagy a svéd nyelvet. Az angol mindenképpen fontos, azt mindenhol beszélik és egyre nagyobb a jelentősége (eddig sem volt kicsi :))
Visszatérve az első mondatomhoz, ha Finn- vagy Svédország a cél, érdemes azokat a nyelveket tanulni, mert ezekben az országokban bár magas szinten beszélik az angol, jól jöhet az anyanyelvük ismerete, és amúgy sem tartják olyan nehéz nyelvnek a svédet.
Én angolul és németül beszélek, nekem ezek elegendőek. Nem szeretnék a jövőben oroszt vagy japánt tanulni, úgy gondlom, az angol elég erős összekötő nyelv, a munkám során pedig néha a németnek is hasznát veszem :)
Szóval az angolra hasalj rá mindenképp, a többi már csak mellékes lesz :)
Én tolmács akarok majd lenni, most 5 nyelvet tanulok. /15 évesen xD/
Szerintem ártani nem árthat valamely északi nyelv.
Bár lehet érdemesebb lenne a kínait tanulni mert állítólag most majd az fog kelleni valami hülye gazdasági cucc miatt.
Vagy francia. Az az EU-ban a hivatalos nyelv.
Meg persze ott van az angol. Az egy világnyelv, és hidd el, soha nem árthat ha azt tanulsz.
De szerintem nyugodtan tanulhatsz finnt vagy svédet (bár én a helyedben inkább a svédet választanám). Ha esetleg tolmács akarsz te is lenni, az jól fog jönni. =)
Ha nem érzed túl nagy kihívásnak, szerintem a kínai jó dolog lenne. =D
Vagy német. Szerintem még az sem árt, elvégre annyi német emberke van itt Európában...xD /igaz kínai is...xD/
De ha munka szempontból nézzük, a kínai profitálna most legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!