Milyen nyelvet érdemes tanulni?
Most megyek (remélem) gimibe. Angol mellé kell 2 nyelvet választani (azért kell 2, mert létszámfüggően indítanak).
Orosz, spanyol, német, francia, olaszt lehet tanulni. azt hiszem
A németnek van értelme,bár az szerintem mindenkinek nehézséget okoz.A francia sem lenne könnyebb,az egy kultúr nyelv,de valljuk be,semmit nem érsz vele,ha csak nem Franciaországban akarsz élni,a németnek meg az előttem lévők hozzászólásaiból kiindulva lenne értelme.Az orosz kezd feltörni,bár én ezért nem tanulnék oroszt 4 évig.Spanyol és olasz hasonló,és könnyű,emiatt én inkább egy párhónapos nyelviskolába mennék,ha nyelvvizsgát akarnék belőle.Nem szeretném azt 4 évig tanulni,szerintem annyi idő alatt leginkább szókincset lehet fejleszteni,de lényegében egyikkel sem érsz semmit.Szerintem németet tanulj.Manapság az olaszt és spanyolt sokan csak szórakozásból tanulják-könnyen akarnak nyelvvizsgát.érettségit belőle.Ha azt mondod valakinek,hogy van olasz-angol nyelvvizsgád,nem fognak hasra esni tőled,mivel a legtöbb ember angol mellé olaszt választ,ami meg nem egy nagyszám nyelv.
(Persze minden attól is függ,hogy hol akarsz majd élni,ha nem Magyarországra tervezed a jövőd.)
Oroszt, franciat csak akkor tanacsolnam, ha mar eddig is tanultad. Az indulas mindket nyelvben masszivan nehez, kesobb nem lesz semmivel sem nehezebb mint mas nyelvek, de amig beindul, addig vert fogsz veluk izzadni.
En a magam reszerol olasz es spanyol nyelveket valasztanam ha kettot kell.
Ha van valami tavlati celod a nyelvvel, akkor persze igazitsd hozza. En annakidejen nemetes voltam, aztan spanyollal sokkal jobban jartam volna. Igaz a suliban csak nemet, angol, francia, orosz meg latin volt. Mondjuk ebbol meg tenyleg talan a legjobb valasztas kozepiskolai targynak.
Arra ne szamits, hogy a nyelvet a suliban megtanulod. Ezt a kozepiskolak 90%-a elcseszi. Amit tenyleg meg akarsz tanulni, annak fekudj neki maganuton, mert a kozepiskolai nyelvoktatas az a legtobb helyen nagyon keves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!