Az angolban az "ing" az általánosságra is utal? PÉLDA lent.
Figyelt kérdés
Ez lenne a mondat: Ki nem állhatom (utálom) , ha valaki rágózik a buszon. Én így írtam: I hate if someone chews gum on the bus. Azonban így a helyes: I hate if someone is chewing gum on the bus.
Szóval az ing az általánosságra utal és így angolosabb a kifejezés? Köszi.
2014. jún. 17. 17:46
2/11 A kérdező kommentje:
+ ez is: Nem szükséges kicserélned az elemet, még működik a zseblámpa: You need'nt change the battery the flashlight is still working. :D
2014. jún. 17. 17:55
3/11 anonim válasza:
I hate WHEN. És nem az -ing utal az általánosságra, mert az csak a hate ige vonzata. A főige (hate) 1. alakban van, azaz a mondat igeideje simán present simple, ami utal az általánosságra.
4/11 A kérdező kommentje:
És akkor pontosan melyik igeidőre? Ezt most nem értem, mire gondolsz.
2014. jún. 17. 17:55
5/11 anonim válasza:
A 2 példánál amit hoztál az ing-es alak a főige vonzata, nem maga a főige.
6/11 A kérdező kommentje:
oké, kösz!
2014. jún. 17. 18:11
7/11 anonim válasza:
Válaszoló, te itt kevered a dolgokat: a hate-nek tényleg -ing a vonzata, csakhogy ez a példa nem az az eset. Akkor az lenne, hogy I hate chewing gum. A példában a megoldásban folyamatos jelen van, merthogy ott a létige is. Egyébként az én nyelvérzékemnek jó lenne present simple-ben is, talán arra utal a folyamatos (nem általánosságra), hogy amikor látod, akkor éppen rágózik az illető. A zseblámpa is éppen működik, folyamatban van a működés, amikor elemet akarsz cserélni, nem pedig általánosságban szokott működni.
8/11 A kérdező kommentje:
Nah akkor utolsóköszi, most már felnyitottad a szemem. :D Értem, hogy akkor éppen működik stb. köszi .
2014. jún. 17. 19:47
9/11 anonim válasza:
annyival egészíteném ki az utolsót, hogy az am/is/are -ing a present continuous igeidő jele, ami folyamatosságot fejez ki, de van egy olyan jelentése, hogy valaki valami olyat csinál rendszeresen, ami téged idegesít. Pl He's always chewing gum on the bus- Folyamatosan rágózik a buszon (és ez téged nagyon zavar) a kérdésben erről van szó.
10/11 anonim válasza:
Someone chews gum on the bus when the conductor is near.
Ez egy általánosság.
I hate if someone is chewing gum on the bus.
Ez meg egy ideig pl 10-60 percig tartó cselekvés egyrészt meghát miközben én áldogállok és a másik meg KÖZBEN rágozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!