Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 900 óra alatt melyik nyelv...

900 óra alatt melyik nyelv tanulható meg vagy fejleszthető fel magasabb szintre?

Figyelt kérdés

Szóval 2 éve foglalkozok "komolyabban" az angollal, olyan B1-es szinten lehetek jelenleg. Németet két éve tanulok az olyan A1/A2-es szint lehet most, de inkább A2-es.

Nyáron elég sok szabad időm lesz. Fogjak bele egy harmadik nyelvbe vagy inkább ezeket tökélesítsem esetleg egy harmadik nyelv és ezek gyakorlása is mehet egyszerre?

2014. jún. 15. 10:20
 1/2 anonim ***** válasza:
En azt vallom, hogy az ember tanuljon meg egy nyelvet tokeletesen. Meghozza azt, amit ugy gondolod, hogy a jovoben szukseged lesz ra. Viszont, ha ugy erzed, hogy menne ketto nyelv is szimultan, akkor a franciat javaslom. Ha azt is megtanulod egy ilyen szinten, akkor elmondhatod magadrol, hogy az EU mindharom hivatali nyelvet tudod alap szinten. 900 ora alatt intenziv tanulas mellett egy kozepszinten meg tudod tanulni. Amugy szerintem az angollal, es a nemettel kapcsolatban most a leglatvanyosabb fejlodest te mar az aktiv hasznalattal tudnad elerni. Szoval beszelj angolokkal/nemetekkel, illetve olvass ilyen nyelven konyveket.
2014. jún. 15. 10:29
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen válaszodat :) Amúgy én is a franciára gondoltam, mert nagyon tetszik. Igaz, hogy nehéz de talán menni fog.

Angol könyveket már olvasok és nézek filmeket/sorozatokat is. De a német szókincsem még nem annyira széles, szóval ott még pár lekció kellene.

2014. jún. 15. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!