15 evesen kozepfoku nyelvvizsga nagy dolog?
Egy nyelv megtanulása mindig nagy dolog.
A kérdés, mennyit szenttelsz majd felnöttként annak, hogy megtartsd a tudásodat.
Èn 2-3-as voltam az iskolás koromba angolból,a némethez hozzá sem fogtam.
Mennyi osztálytársamnak volt anno nyelvizsgája...
Most 33 éves vagyok, és mind az angolt mind a németet beszélem, habár a férjem német, de az angol a munka nyelv. A sors úgy hozta, hogy mindkét nyelvterületen éveket éltem, így szuperül megtanultam.
Azok az osztálytársak akiknek nyelvizsgája volt, szinte alig tudnak makogni más nyelveken, szinte mindent elfelejtettek, vagy egyszerüen úgy hozta a sors nekik, hogy soha nem kellett a nyelveket használniuk.
Tanulj nyelveket, de ha szereted öket, akkor olyan munkát keress késöbb amiben tudod használni is azt.
"Az angol és német esetében a vizsgázók csaknem 40 százaléka 14–19 éves."
Ne haragudj, felre nyomtam az "ertekelo" gombot. Hasznos volt a valaszod :)
egyik osztálytársam (szintén 15) idén tette le a középfokút. szerintem nagy dolog, mert tényleg ügyes. az osztálytársak mindent tőle kérdezgetnek, sőt még az angoltanár is!
viszont ha ennyire jó vagy angolból és szereted is, akkor lehet hogy érdemesebb lenne várni még 1-2 évet és akkor akár rögtön a felsőfokút is letehetnéd:) persze csak ha úgy érzed...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!