Továbbtanulási pontszámítás, és nyelvvizsga feltöltése?
Valaki elmagyarázná, hogy hogyan is kell a pontszámítást csinálni, mert mindenhol olyan bonyolultan van leírva... Annyit tudok, hogy 100 pont jön az évvégi jegyekből, megint 100a többletpontokból, a maradék 3x100 ra lennék kíváncsi (orvosira jelentkeztem biosz+fizikával, ennek megfelelően írjátok lécci)
Másik kérdésem, hogynyelvvizsgát meddig lehet feltölteni, és hogyan?
felvi.hu-n minden szükséges információt megtalálsz.
Ha ez neked bonyolult, inkább ne jelentkezz felsőoktatásba.
Elsőre, mikor csak az előző válaszoló írását olvastam, azt hittem, csak túl reagálja a helyzetet. Aztán elolvastam, hogy orvosira készülsz, ráadásul fizika emelt szintű érettségid lesz, akkor igazat adtam neki.
Ez így tényleg nagyon gáz...
Egyébként 500 pont a max. Ebből 100 a többletpont. Ez utóbbit te mindet megkapod a 2 emelt szintű érettségidért.
A maradék 400-at 2-féle képpen lehet megszerezni
1) duplázás: megnézik a fizika meg a biosz érettségid százalékait, összeadják és beszorozzák 2-vel.
2) tanulmányi pontos számolás:
400-ból 200-at úgy kapsz meg, hogy összeadják a fizikát meg a bioszt.
100-at úgy kapsz meg, hogy a többi érettségid eredményét átlagolják
100-at pedig a középsulis bizonyítványodban szereplő jegyek (utsó 2 év a tárgyaknál) összeadása, majd 2-vel való megszorzásával számolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!