Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen szintű nyelvtudás?

Milyen szintű nyelvtudás?

Figyelt kérdés
Ha szinte mindent megértek angolból de csak nagyon alap szinten tudok megszólalni, akkor azt milyen szintű nyelvtudásnak mondhatjuk? Lehet ezt középfoknak mondani vagy csak alapfok?

#nyelvvizsga #angol #nyelvtudás #nyelvvizsga szint
2014. jún. 11. 00:01
 1/4 anonim ***** válasza:
A beszéd- és fogalmazási készséged gyenge, az mondjuk egy alapfok, a szövegértés meg mondjuk közép... Beszél beszél beszélni kell, avval nem mész sokra, hogy "érted" amit mondanak, max otthon, ha filmet nézel.
2014. jún. 11. 08:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezt leginkább passzív nyelvtudásnak szokták nevezni, ha gyakorolnád magántanárral vagy bárki mással a beszédet, látványosan fejlődne a tudásod.
2014. jún. 11. 10:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Egy nyelvet beszélni mindig nehezebb, mint megérteni. A nevelőapám például gyerekkorában megértette a bolgár nyelvet, de beszélni nem tudta. Meg ez attól is függ, hogy mire mondod, hogy megérted. Nem mindegy, hogy például megnézel egy rajzfilmet, ami gyerekeknek szól és azt érted meg, vagy a CNN-t nézed, ahol komoly témák vannak, tele mindenféle akcentussal.
2014. jún. 12. 00:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezt magadnak kell megítélned. Rengeteg emberrel találkoztam már aki azt mondta, "Mindent megértek, csak beszélni nem tudok". Őszintén szólva, nem igazán értettem soha, hogy ez hogyan lehetséges. Beszéd, hallás utáni értés, írott szöveg értése, írott szöveg készítése és maga a kiejtés gyakorlása. Szerintem ezekből áll a nyelvtudás, ha ebből csak a hallásértés megy, az viszonylag kis része az egésznek.
2014. jún. 12. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!