Melyik élő nyelvet tudom megtanulni 3 hónap alatt?
Angol és német középfokú nyelvvizsgám van, de szeptember 1-ig szükségem lenne egy 3. középfokú vizsgára (eredménynek nem kötelező meglennie, de a vizsgának meg kell történnie eddig).
Melyik nyelvet lehet leghamarabb magyar anyanyelvűnek megtanulnia ennyi idő alatt?
Annyi kikötés van még, hogy ne holt vagy mesterséges nyelv (pl. latin vagy eszperantó) legyen.
Az érdemi segítséget előre is köszönöm!
Ha egy nyelvzseni vagy, akkor próbáld meg a hollandot. Ahhoz a legjobb alap az angol és a német. Kb fele annyi idő alatt megtanulható, mint az első kettő, szóval ha nulláról indulva 8-8 hónap alatt jutottál el középfokra angolból és németből, akkor a hátralevő 4 hónapod alatt menni fog a holland is.
Mellesleg az eszperantó igencsak nem egy holt nyelv.
szerintem lovári esetleg
egyébként szerintem a kérdező az eszperantóval a mesterséges nyelvre szeretett volna utalni.
Lováriból szerintem nincs az az oktatási anyag, amivel középfokig eljutnál. Egyébként nyelvészek szerint a nyelvtana annyira komplikált, hogy még ha van is aki megtanít, (hangsúlyozom középfokig,) nem olyan könnyű vizsgára felkészülni belőle.
Persze kamu nyelvvizsgának lehet hogy elfogadják azt is.
Talán a román nyelv az, amit gyorsan meg lehet tanulni.
Tele van tüzdelve angol, német, francia, magyar szavakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!