Lenne értelme járnom? Le tudnám tenni a nyelvvizsgát?
Idén kezdtem a 9. osztályt egy gimnáziumban. Első osztálytól kezdve tanulok németet, az angolt pedig idén kezdtem. Mindenképpen a gimnázium alatt szeretném letenni a nyelvvizsgát és lehetőleg nem az utolsó heteiben. Általánosban heti 5 német órám volt és el is értünk egy bizonyos szintet. A gimnáziumban viszont hiába a haladó csoportba kerültem nagyon lassan haladunk. Ráadásul ugyanazt tanuljuk mint a kezdő csoport, mindent a legelején kezdtünk, az abc-nél és a számoknál tartottunk még a 4. héten is.
A nyárra hirdetnek több (csoportos és egyéni) kurzust is, gondoltam így legalább hasznosan telne a szünetem. Viszont egy középfokú nyelvvizsgát nem hiszem, hogy 15 évesen meg tudnék csinálni, lehetnek olyan témák is, amikről még magyarul sem tudnék beszélni vagy nem tudom. Nyilván készülnék rá, eljárnék a foglalkozásokra. Szeptembertől pedig ugyanúgy egy "lassú, gyengébb" német órára ülnék be, így hiába tanulnék egész nyáron.
Ennyi idősen, rendes felkészülés mellett meg lehet csinálni? Jelenleg hogyan áll ez a nyelvvizsga - érettségi dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!