Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megéri francia nyelvet angol...

Megéri francia nyelvet angol és német mellé választani? Mi a véleményetek és az indokotok?

Figyelt kérdés

2014. máj. 27. 17:16
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
A véleményem, hogy nem lehet a nyelvet elsajátítani csupán azon az alapon, hogy megéri.
2014. máj. 27. 17:22
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

Attól függ milyen területen szeretnél dolgozni....ha kell a munkádhoz: igen

Csak úgy hobbiból: nem. Nem éri meg és jó nehéz.

Tanulj inkább latint !

És ha még utána is szeretnéd, jóval könnyebb lesz.

2014. máj. 27. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem megéri, bár én úgy gondolom, nincs haszontalan nyelv, csak olyan, aminek jóval kisebb a "piaca". Olyan szempontból megéri, hogy Európán belül szerintem a francia a legfontosabb újlatin nyelv, ha ezt megtanulod, utána a spanyol/olasz sokkal egyszerűbb lesz.

A német és az angol mellé én még valamilyen szláv nyelvet ajánlanék, (az orosszal sem lőhetsz mellé) de ha nincs lehetőség erre, akkor a francia nyerő választás lehet. :)

2014. máj. 27. 19:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Megéri, bár egyetértek az előttem szólóval, valamilyen szláv nyelv, orosz, esetleg északi (norvég, svéd, stb.) kelendőbb lenne, de akkor sem leszel elveszett, ha ezt a három nyelvet amit írtál, jól beszéled.
2014. máj. 27. 19:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek!

Próbáltam az oroszt és a franciát 4-4 órás "bemelegítéssel" tanár segítségével ízelítőül. Az orosz nem ragad, de a francia tanulhatóbbnak tünt - nekem.

Az angolom és a németem erős (felső fok). Egy harmadikat szeretnék még melléjük tenni, aminek "piaca" is van.

Bármilyen javaslatot, véleményt szívesen veszek!

2014. máj. 27. 21:02
 6/7 webnyelv ***** válasza:

Egyrészt, ha már vágod a németet és az angolt, nem feltétlen kell mellé még egy nyelv, bár nem árthat soha.

Másrészt, a francia jóval könnyebb lenne angol és német után. Nagyon sok a hasonlóság a nyelvek között. Az oroszhoz viszont nem hasonlít az angol, német. A franciában is van folyamatos múlt, befejezett múlt, ez az angol után már nem újdonság.

Hogy mennyire hasznos, az attól függ, mihez kell, hol akarsz dolgozni, stb.

2014. máj. 28. 10:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

A németet használom a legtöbbet, de a partneri körben az oroszok és a franciák a legmeghatáróbbak. A cél, hogy "bájologni" tudjon az ember velük egy-egy céges rendezvény során: alaptémákról elbeszélgetni, amit egy ~3.000 szavas szókincs birtokában már talán el lehetne kezdeni.

Kemény dió, melyik lenne a hasznosabb választás. :)

2014. máj. 28. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!