Megéri francia nyelvet angol és német mellé választani? Mi a véleményetek és az indokotok?
Attól függ milyen területen szeretnél dolgozni....ha kell a munkádhoz: igen
Csak úgy hobbiból: nem. Nem éri meg és jó nehéz.
Tanulj inkább latint !
És ha még utána is szeretnéd, jóval könnyebb lesz.
Szerintem megéri, bár én úgy gondolom, nincs haszontalan nyelv, csak olyan, aminek jóval kisebb a "piaca". Olyan szempontból megéri, hogy Európán belül szerintem a francia a legfontosabb újlatin nyelv, ha ezt megtanulod, utána a spanyol/olasz sokkal egyszerűbb lesz.
A német és az angol mellé én még valamilyen szláv nyelvet ajánlanék, (az orosszal sem lőhetsz mellé) de ha nincs lehetőség erre, akkor a francia nyerő választás lehet. :)
Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezek!
Próbáltam az oroszt és a franciát 4-4 órás "bemelegítéssel" tanár segítségével ízelítőül. Az orosz nem ragad, de a francia tanulhatóbbnak tünt - nekem.
Az angolom és a németem erős (felső fok). Egy harmadikat szeretnék még melléjük tenni, aminek "piaca" is van.
Bármilyen javaslatot, véleményt szívesen veszek!
Egyrészt, ha már vágod a németet és az angolt, nem feltétlen kell mellé még egy nyelv, bár nem árthat soha.
Másrészt, a francia jóval könnyebb lenne angol és német után. Nagyon sok a hasonlóság a nyelvek között. Az oroszhoz viszont nem hasonlít az angol, német. A franciában is van folyamatos múlt, befejezett múlt, ez az angol után már nem újdonság.
Hogy mennyire hasznos, az attól függ, mihez kell, hol akarsz dolgozni, stb.
Köszi a választ!
A németet használom a legtöbbet, de a partneri körben az oroszok és a franciák a legmeghatáróbbak. A cél, hogy "bájologni" tudjon az ember velük egy-egy céges rendezvény során: alaptémákról elbeszélgetni, amit egy ~3.000 szavas szókincs birtokában már talán el lehetne kezdeni.
Kemény dió, melyik lenne a hasznosabb választás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!