Nyelvet szeretnék oktatni, mi a törvényes módja?
Nyelvórákat szeretnék adni és érdekelne, hogy esetleg kell-e utána valamiféle adót fizetni?
Mennyire harapnak erre a hatóságok? Ha nem, mennyire lehet magad hirdetni (újságok, Facebook)?
Mi a jogszerű módja?
Tapasztalatokra és véleményekre vagyok kíváncsi.
Javaslom, hogy a 'Politika- törvények, jog' témában tedd fel újra ezt a kérdést.
(szerintem nem kell adózni, de ott szerintem megkapnád a pontos választ)
Ha képzett (legalább főiskolai tanári diplomával rendelkező, illetve az adott nyelvet folyékonyan és legalább felsőfokon beszélő) nyelvtanár vagy, akkor a lehetőségek:
- Kiváltod a vállalkozóit, és hirdeted/menedzseled saját magadat. A vállalkozói úgy tudom havi fix adózású, tehát megfelelően nagy forgalom esetén ajánlott
- Kérsz egy magántevékenységre szóló adószámot az adóhivatalnál, vásárolsz egy számlatömböt, és a bevételed arányában (25%-ot) adózol, adóbevalláskor tételesen vallod be az éves valós bevételedet.
- Nyelviskoláknál, és/vagy közoktatásban helyezkedsz el, és eseti megbízással, vagy munkaszerződéssel dolgozol, a munkahelyed automatikusan levonja az adót a fizetésedből, te már a nettót kapod kézhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!