Annyi nyelvet szeretnék tanulni, de milyen sorrendben?
Eddig egy csomó nyelvbe belekezdtem, de végül egyet sem tudtam folytatni. Jelenleg angol szakos vagyok egyetemen, de szeretném folytatni a franciát, spanyolt, japánt, oroszt, plusz megtanulni németül, kínaiul, koreaiul, meg még ami jön.
Viszont fogalmam sincs, hogy milyen rendszer alapján tanuljam őket, vagy egyszerre kizárólag egyet, kettőt? Most jön a nyár, csomó szabadidőm lesz, és mindenképp szeretnék haladást elérni
Egyszerre 2-nél ne többet, és egyszerre ne rokon nyelveket, mert keverni fogod.
De ha már ennyit tanultál, akkor ezt úgyis tudod.
Pl. spanyol angol vagy spanyol német ok, spanyol olasz nem ok, mert belezavarodsz.
Hm, ezzel hasonlóan vagyok én is, mondjuk önszorgalomból, saját örömömre tennék így, tehát nem járok ilyen egyetemre.
Az előző jól írta, egyszerre max. csak két nyelvet tanulj, és ne legyenek tényleg hasonlóak.
Én az angollal kezdtem, a másik nyelvem a francia, ami ugyan kicsit hasonlít az angolra, de azért az még nem olyan megkavaró. Plusz otthoni tanulásra a kreatív tananyagait ajánlom.
Egy ismerősöm:
- angol + orosz = az angol szinte világnyelv, az orosz a közeljövő gazdasági nyitás, nemzetközi üzlet-politika iránya
- a francia + német = ha már a franciába belekezdtél, legyen meg, a német szerintem nem nehéz
- a spanyolt valami távol-keletivel párosítanám, bár meglehet, hogy a távol-keleti nyelveket elég lenne önmagukban tanulni. Eléggé távol áll tőlünk.
Szia!
Olyan, mintha én írtam volna ki ezt a kérdést!
A főkérdésnél tudtam, hogy ez az "én kérdésem" lesz.
A különbség annyi, hogy az angolt már elvégeztem főiskolán.
A második idegen nyelvnek én is a franciát kezdtem el, aztán belenéztem a spanyolba és olaszba is...
De eddig csak magyarul és angolul beszélek. :/
Én is csak önszorgalomból tanulnám ezeket, ennyi pénzem sajnos nincs, hogy mindre külön tanfolyam. :D
Akkor azt hiszem, most már összeállítok egy rendszert, csak félek, hogy ha kizárom az összes nyelvet, és csak kettőre koncentrálok, minden más nyelv sokkal érdekesebb lesz :D
Szia!
Ismét a 4. hozzászólás írója vagyok.
Igen, ezt nevezhetjük a bőség zavarának.
Amit kizárunk, az lesz LÁTSZÓLAG az érdekesebb... :)
Érdekelne, hogy milyen rendszert alakítasz majd ki! :)
Előző nyáron kialakítottam egy rendszert, napokra osztottam fel, hétfőn japánoztam, kedden oroszoztam, aztán franciáztam, stb. De pár hétnél tovább nem bírtam tartani sajnos :(
Az a baj velem, hogy ha nincs mögöttem valaki egy ostorral, akkor hajlamos vagyok abszolút semmit sem csinálni :D
Az első válaszoló vagyok. A bőség valóban zavaró, de akkor se akarj egyszerre sokat, mert nem fog menni. És ha valamelyik mellett döntesz, a nyelvtanulás nem csak a nyelvből áll, hanem az adott nyelv kultúrájának, történelmének, mindennapjainak a megismerésével is. Be fog szippantani, ha valóban érdekel.
Nekem az orosz volt az első, utána a német. Ezekkel annyira sokra nem jutottam. Angollal egész jól meg vagyok, és most a kedvencem a spanyol. Nme csak maga a nyelv, hanem minden, ami ahhoz köthető.
Ok, az én válaszom: átmenetileg hagyd ez eddigieket. Kezdj neki a latinnak, legalább 2-3 évig aktívan foglalkozz vele. Saját tapasztalatból írom: idős vagyok, a kötelező orosz után a latint választottam, mert érdekelt. Ezután németet, görögöt, finnt, angolt tanultam. Háromból felsőfokú nyelvvizsgám, egyből diplomám van. Vogulból írtam a szakdolgozatomat, és észtül is tanultam egy ideig.
Egyszóval: a latin segít a nyelvek logikájának megértésében, a többi ezután gyerekjáték és szorgalom kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!