Milyen sorrendben "könnyebb" megtanulni felnőttként egyedül a francia és olasz nyelvet?
Figyelt kérdés
Szeretném megtanulni ezt a két nyelvet.
Mindkettő érdekel más-más okból.
Vajon könnyebb lehet ezeket megtanulni úgy, hogy:
1. olasz
2. francia
Vagy fordítva célszerűbb, esetleg egyik sorrend sem könnyít a megtanulásban?
2013. dec. 7. 23:18
1/4 anonim válasza:
Sorrendet nem tudok mondani, mert franciát nem tanultam. Az olasz viszont eléggé könnyű nyelv, önállóan is tanulható, és gyorsan lehet haladni.
2/4 anonim válasza:
Az olasz egyáltalán nem könnyű. Nagyon nehéz és rengeteg igeidő van amit tudni kell, pedig még ők sem ismerik nagyon.
3/4 anonim válasza:
Én mindkettőt tanultam, szerintem fordítva könnyebb
4/4 webnyelv válasza:
Én francia-olasz sorrendben tanultam, ill. kb. két év után már kb. egyszerre a kettőt. Így nem rossz. A másik sorrenddel kapcsolatban nincs tapasztalatom.
Talán valamivel könnyebb, hogy először a franciában megtanuljuk, hogy teljesen másképp kell kiejteni, mint ahogy leírjuk, és utána jön az olasz, ahol kb. úgy kell kiejteni, ahogy leírjuk. Fordítva nehezebb lehet talán hozzászokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!