Szerintetek alaptalan a félelmem?
Angol B2 szintű vizsgát sikeresen megszereztem.
Jó szókinccsel rendelkezek. Elkezdtem heti 3 óra C1 nyelvvizsga felkészítőórákra járni. Könnyedén tartom a tempót, és szinte minden nap bővül a szókincsem. Folyamatosan olvasok angolul könyveket szabadidőmben.
El kell kezdenem egy második nyelvet. A spanyol elnyerte a tetszésem. Még teljesen kezdő vagyok, így tervezetem szerint egy hónapos intenzív spanyol nyelvtanfolyamon vennék részt. Természetesen ezalatt olvasom tovább az angol könyveket és híreket nézek, illetve heti 3 óra C1.
Bár a két nyelv különbözik, mégis félek hogy esetleg ez romba dönti az angol tudásomat és drasztikus csökkenésbe kezd a szókincsem.
Szerintetek erre nincs kockázat? Hallottam olyan személyekről, akik 4-5 nyelven is képesek beszélni..
Nekem most mégis a teljes bizonyosságért első kexű információt szeretnék hallani..
Valaki tud két nyelven ( vagy több) és nem keveri? Vagy esetleg nem vesznek el egymásból.
(Az angol használom a közoktatásban is, illetve néhány rokonommal is Angolul beszélek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!