Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek lehetséges így...

Szerintetek lehetséges így elérnem a középfokút?

Figyelt kérdés

Orosz nyelvről van szó,amiben most kb. alapfokon vagyok.És gondoltam hogy júniusban tennék egy alapfokot(csak azért mert ez is a tanulásom egyik állomása lenne).És nyár végére szeretnék középfokra eljutni.Nagyon sok szót tanulnék,igyekeznék beszélni,meg hallgatnék sok szöveget hogy a magnó miatt is szokjam.És tudnék apukámmal is beszélni oroszul.Szerintetek így sikerülhet?Minden nap tanulnék szavakat,meg a Sag za sagomból is tanulnék.Júniustól Augusztus végéig el tudok jutni alapról középre?(Most fejezem be a Sag za sagom első kötetét)

Mellesleg a nyelvérzékem elég jó (az orosznál vannak dolgok amik különösen jól mennek) és angolul már tudok,tanulok franciát is.

2014. máj. 19. 22:41
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem nem, és hova sietsz? Főnevet, melléknevet (kemény tövűek, lágy tövűek, rendhagyók) és névmásokat ragozni már tudsz megfelelő helyességgel? Az orosz nem olyan, mint az angol, nem lehet rögtön beszélni. Az igék ragozásában is rengeteg a speciális, hangváltozásos. Szavakat nem lehet önmagukban tanulni, azzal nem mész semmire. Apukád milyen szinten beszéli a nyelvet? A Ság 2 nagyon jó, de az egy egyéves tananyag, ha intenzíven veszed, akkor is legalább féléves.
2014. máj. 19. 23:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Alapfokú nyelvvizsgát könyörgöm minek? Kiszórsz az ablakon 25 ezer forintot. Semmire nem jó.
2014. máj. 20. 10:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért, hogy vizsgarutint szerezzen. Azon kívül felméri a tudását, hogy milyen szinten áll. Ha neki (illetve a szüleinek) van erre pénze, akkor arra költi, amire hasznosnak látja. Más meg elissza, elcigizi havi szinten.
2014. máj. 20. 10:58
 4/8 anonim ***** válasza:
48%

'Az orosz nem olyan, mint az angol, nem lehet rögtön beszélni. '

Azért azt remélem, hogy tudod, hogy most égbekiáltó ökörséget mondtál.

2014. máj. 20. 12:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Tudsz oroszul, kedves? Ahhoz, hogy egy banális egyszerű mondatot el tudjon mondani oroszul, például, hogy minden héten elmegyek a nagymamámhoz, amit angolul legkésőbb 3 hét tanulás után el tud mondani, oroszul tudni kell az igét ragozni, tudni kell, hogy a mozgást jelentő igepár közül melyiket kell itt használni, tudni kell, hogy a hét nőnemű, tudni kell, hogy a minden héten az tárgyeset, tudni kell, hogy mi a nőnemű melléknév és főnév tárgyesete, tudni kell, hogy a -hoz elöljáró részesesetet vonz, tudni kell, hogy mi a birtokos névmás és a főnév egyes szám nőnem tárgyesete. Mire mindezt tudja, az legalább egy év. Nem annyi a beszéd, hogy bemagolt panelmondatokat, hogy hogy hívják és hány éves, reprodukálni tud.
2014. máj. 20. 16:37
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.Tettetek fel különböző kérdéseket,ezekre most válaszolok.

Szóval amiket nyelvtant tudok már: mozgást kifejező igék,befejezett-folyamatos igék ,idő kifejezése,időhatározók,dátumok kifejezése..nem tudom még mit mondjak.Csak próbáltam egy kis rálátást adni az eddigi tudásomra.Ja,múlt idő,jövő idő,meg persze a jelen idő.

Főnevek ragozása,melléknevek ragozása..csak azt még nem árt átnéznem,meg gyakorolni.Mert azt is tanultam már,csak már egy ideje annyit nem tudtam velük foglalkozni (konkrétan a ragozással),ezért azt még mostanában is gyakorolni igyekszek,hogy lehetőleg mindet tudjam.

Szóval a ragozás nem kifejezetten "új anyag",csak ismételnem,gyakorolni kellene.

Apukámról is kérdeztetek,ő anyanyelvi szinten beszéli :)

2014. máj. 21. 16:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló azt írta,hogy ez legalább egy év.Lehet hogy igaza van,mert én sem a nulláról indulnék alapfokig,mivel az elmondottakat már tudom.Legalább egy éve tanulom is a nyelvet,csak sajnos voltak kihagyások is a tanulásom közben (tudom hogy nem kellene,de most nyáron ezért is hajtanék az oroszra).
2014. máj. 21. 16:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha teljesen ráállsz arra, hogy apukáddal csak oroszul beszélsz, (először ő hozzád, te meg fokozatosan bővíted a repertoárodat), meg persze gyakorolod az olvasást, és fogalmazásokat is írsz, amiket ő kijavít, akkor lehetséges, de csak nagyon intenzív tanulással.
2014. máj. 21. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!