Szerintetek lehetséges így elérnem a középfokút?
Orosz nyelvről van szó,amiben most kb. alapfokon vagyok.És gondoltam hogy júniusban tennék egy alapfokot(csak azért mert ez is a tanulásom egyik állomása lenne).És nyár végére szeretnék középfokra eljutni.Nagyon sok szót tanulnék,igyekeznék beszélni,meg hallgatnék sok szöveget hogy a magnó miatt is szokjam.És tudnék apukámmal is beszélni oroszul.Szerintetek így sikerülhet?Minden nap tanulnék szavakat,meg a Sag za sagomból is tanulnék.Júniustól Augusztus végéig el tudok jutni alapról középre?(Most fejezem be a Sag za sagom első kötetét)
Mellesleg a nyelvérzékem elég jó (az orosznál vannak dolgok amik különösen jól mennek) és angolul már tudok,tanulok franciát is.
'Az orosz nem olyan, mint az angol, nem lehet rögtön beszélni. '
Azért azt remélem, hogy tudod, hogy most égbekiáltó ökörséget mondtál.
Köszi a válaszokat.Tettetek fel különböző kérdéseket,ezekre most válaszolok.
Szóval amiket nyelvtant tudok már: mozgást kifejező igék,befejezett-folyamatos igék ,idő kifejezése,időhatározók,dátumok kifejezése..nem tudom még mit mondjak.Csak próbáltam egy kis rálátást adni az eddigi tudásomra.Ja,múlt idő,jövő idő,meg persze a jelen idő.
Főnevek ragozása,melléknevek ragozása..csak azt még nem árt átnéznem,meg gyakorolni.Mert azt is tanultam már,csak már egy ideje annyit nem tudtam velük foglalkozni (konkrétan a ragozással),ezért azt még mostanában is gyakorolni igyekszek,hogy lehetőleg mindet tudjam.
Szóval a ragozás nem kifejezetten "új anyag",csak ismételnem,gyakorolni kellene.
Apukámról is kérdeztetek,ő anyanyelvi szinten beszéli :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!