Tovább szeretnék tanulni főiskolán, és ugy tudom, hogy az érettségin ha valaki felsőfokút tesz, az pluszpontot kap, nem ugy mint aki csak a középfokút teszi le. Mennyit ér, és mindenhol lehetséges?
Értem: irodalom, nyelvtan, történelem, nyelv, szoval amikből majd kell érettségizni.
És még hogy ugy halottam, hogy van ahol előre lehet hozni az érettségit, szoval nem a 12. éb végén teszem le, hanem a 11. végén. Ezt mindenhol megengedik, vagy vannak kivételes iskolák is??
Szia!
A pontszámítás idén megváltozott, arról a felvi.hu oldalon tudsz tájékozódni.
Az előrehozott érettségire a saját sulidban kell jelentkezned, aztán kapsz majd értesítést arról, hogy melyik a közeledben lévő suliban írod majd az írásbelit, ill. a szóbelit hol csinálod.3 vizsgaidőszak van: szeptember-október, február-március és a "rendes" május-június.
Viszont nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy előrehozottat csinálj, az adott tárgyból osztályozó vizsgát kell tenned a 4. ill a 3.-os anyagból. Erről biztosan tudnak a tanáraid is. Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!