Kapok pluszpontot érettségin asztma miatt?
Én az egyik szememre gyakorlatikag vak vagyok, de még erre se kapok.
Nem mintha hiányolnám, csak viszonyításképp írtam.
Hát volt egy oszttársam, aki vitt papírt szóbelire, hogy dadog.. :D De pluszpontot nem kapott rá, szerintem nem nagyon érdekli őket.
Én se kérek valami pszichológustól papírt, hogy adjanak már + 10 pontot mert marha ideges vagyok a vizsgákon..
Neem, nem adnak mindenre. A fogyatékkal élő az azt jelenti, hogy korlátozva vagy valamiben.
Pl. mozgássérült, hallássérült, és látássérült vagy. Azt mondjuk nem értem, hogy az egyik válaszolónak miért nem adtak. Lehet, hogy nem elég. Pedig egy fiatalnak ez is mekkora törés.
Én fogok kapni,én is asztmás vagyok,csak még mellette van egy pár betegségem, de ez mit sem érne, hogy 9 féle gyógyszert szedek, ha nem lennék mozgássérült. Csak azért kapom, másként hiába van több súlyos betegségem, senkit nem érdekelne.
De szoktak borítékért adni igazolást a betegségről...
Meg kell különböztetni hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetet
hátrányos: családit vagy segélyt kap a családja a felvételiző személy után, vagy nagyon de nagyon kevés pénzből élnek, árva, félárva, egyik szülője csak 8 általánost végzett, ...
halmozottan hátrányos: pl. ha valakinek mindkét szülője 8 általánossal rendelkezik maximum, ...
fogyatékkal él: fizikai vagy szellemi károsult; halláskárosult vagy rossz esetben süket, alig lát, kerekesszékbe kényszerült,... vagy agyilag nem teljesen épp, de tanulni szeretne és tud is.
Ezeket mind hitelesített igazolásokkal kell alátámasztani a felvételi folyamán.
Azt asztma barátocskám, már szinte népbetegség, és nem olyan súlyos hátráltató tényező mint a fentiek, és erre sosem fogsz plusz pontot kapni, semmilyen változtatással, mert ilyet biztos nem foglalnak majd az új törvénybe.
Ha meg extra pont kell, menj el szülni vagy gyesre (az utóbbira pasik is elmehetnek !!!), de ezzel nem ajánlom, hogy pontot szerezz.
És ha tanulnál rendesen, nem egyszerűbb lenne megkapni azokat a pontokat, mint már most azon filózni, hogy hogyan kaphatnál potyapontot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!