Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » SOS! Hol tudok elkezdeni...

SOS! Hol tudok elkezdeni tanulni németül teljesen nulláról, társalgási szintig?

Figyelt kérdés

2014. máj. 15. 15:18
1 2
 11/13 Robbbi válasza:

[link]

a legegyszerűbb és a legjobb sztem!

2014. máj. 26. 16:43
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de angolul nem tudok azért olyan jól! Veszek valamit az alexandrán, és azt legalább útközben is tudom forgatni :)
2014. máj. 27. 08:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha venni akarsz nyelvkönyvet, akkor Maklári Tamás Lazán németül c. könyvét ajánlom.

Én ebből kezdtem el tanulni, ez a könyv úgy van megszerkesztve, hogy tanár nélkül egyénileg lehessen tanulni belőle.

Én is teljesen nulláról indultam, megvettem a könyv I. részét, és elkezdtem tanulni.

A kezdeti nehézségek után, /meg kellett tanulnom, hogy ejtik a szavakat, hogy írják a betűket stb./ azt vettem észre, hogy lassan, de haladok előre.

Most tartok a 3. könyvnél. Ebben a könyvben az is jó, hogy visszanyúl az előző leckékhez. Bármelyik könyvesboltban megkaphatod, és van folytatása is, ha jól tudom, 6 része jelent meg ennek.

Maklári Tamás így ír a könyvéről:

"E könnyed hangvételű nyelvkönyvben igyekeztem két számomra szimpatikus hagyományt ötvözni egymással: a klasszikus magyar nyelvkönyvek alaposságát a nyugati nyelvkönyvek könnyed, laza stílusával, hasonlóképpen a westernfilmek főhőséhez, aki nem egy szokványos hatlövetűt szeretne az eladótól, hanem az egyik csövét, a másiknak a markolatát, a harmadiknak a ravaszát tartja ideálisnak, hogy végül mindezekből a saját fazonjához illőt rakjon össze A cím pedig senkit ne tévesszen meg: ha két tanítási stílushoz hasonlítanánk, a "hullámlovaséhoz" és a "szántóvetőéhez", akkor az olvasmányok stílusa minden bizonnyal a hullámlovasok gondtalan, legkisebb ellenállást kereső manővereihez hasonlítana, munkamódszere és gyakorlatai viszont a szántóvetőé, aki addig nem nyugszik, amíg ekéjét mélyre nyomva porhanyósra nem szántotta vele a tarlót."

Ha teljes kezdő vagy, én ezt a jánlom.

Emellett érdemes megvenni Erdélyi Margit Német társalgási kézikönyvét is, amiben a legfontosabb szavakat kifejezéseket, mondatokat találod.

Ez is sokat segít, és az is, hogy a kiejtést is leírják.

Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, írjál nyugodtan privit.

A kezdeti lépéseknél is tudok neked segíteni.

Üdv: Ági

2014. máj. 27. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!