Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Érdemes arabot és hébert...

Érdemes arabot és hébert egyszerre elkezdeni tanulni?

Figyelt kérdés
Vagy ez túl nehéz lesz egymás mellett? Eddig csak európai nyelveket tanultam.
2014. márc. 17. 10:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha azt kérdezem, valami érdemes-e, arra vagyok kíváncsi, haszonnal jár-e. Utóbbira Te tudod a választ.

Hogy neked van-e annyi szabadidőd, pénzed, illetve megfelelő nyelvtanulási módszered és kitartásod egyszerre két nyelvet tanulni, azt is csak Te tudod. Más csak saját nevében tud a kérdésre válaszolni.

2014. márc. 17. 11:36
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi, de akkor inkább úgy kérdezném, hogy van-e értelme a nehézség szempontjából vagy hogy keveri az ember. Örülnék, ha lenne valakinek tapasztalata ebben, persze mások vagyunk, de akkor is.
2014. márc. 17. 11:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Most találtam a kérdésre, de szerintem nyugodtan tanuljad. Ha van elég kitartásod, meg érdekel annyira, akkor hajrá! Én arabul tanulok, igazából a héberrel nem sok tapasztalatom van, de ez kb. olyan lehet, mintha spanyolt és olaszt tanulnál egy időben. Pár szót valószínűleg megértenek egymástól, de teljes mondatokat nem. Magában egyébként az arab dialektusokban is akkorák a különbségek, pláne még egy külön nyelvben. Pl vegyünk egy egyiptomi arabot, meg egy MSA-t (Modern Standard Arabic):

ايه ده؟ (eh da) - mi ez?

ما هذا؟ (ma haza) - mi ez?

szóval szerintem keverni nem fogod, kezdjed csak el, ha még nem kezdted volna el :D

2014. jún. 8. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!