Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Május 10-i nyelvvizsga:...

Május 10-i nyelvvizsga: késő-e már a beszámításhoz felvételibe?

Figyelt kérdés
Sziasztok, már többször is átnéztem a felvi honlapját ezzel kapcsolatban és ott azt írják, hogy a május 11-e utáni vizsgák már nem számíthatók be és ezt értem is, mivel kb. 60 nap alapból, mire megérkezik a nyelvvizsgabizonyítvány (a május 10-i vizsgák elméletileg még beleférnének). Viszont egyik nap egy tavaly felvételizett ismerősöm megijesztett, hogy nekik tavaly már semmilyen májusi nyelvvizsgát nem fogadtak el a felvételihez, de sehol nem találok ehhez információt, valaki tud erről mondani valamit?

2014. ápr. 3. 06:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem azt írja, hogy nem számíthatók be, hanem azt, hogy lehet rá számítani, hogy kicsúszik az illető a határidőből. Nem arra vonatkozik a szabály, hogy mikor kell nyelvvizsgát tenni, hanem hogy meddig lehet benyújtani a hiánypótlást. A nyelvvizsgaközpontoknál érdeklődj: melyik milyen határidővel garantálja a bizonyítvány kiállítását. Van olyan, amelyik gyorsabb, ők is tisztában vannak a helyzettel, érteni fogják a kérdésedet.
2014. ápr. 3. 16:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia,

Én január 11-én voltam szóbelizni (7-én volt írásbelim). Eredményünk február elején volt, viszont a bizonyítványt csak március 10-én postázták :S

Nagyon sok idő sajnos. Nekünk diplomához kellett, de így sem kaptuk meg időben. Sajnos sürgetni nem lehet, sőt igazolást sem állítottak ki a sikeres eredményről, hiába láttuk neten már február elején, hogy sikeres lett a vizsga :-/

Nem tudom középsulis felvételinél hogy van, de ha időben megkapod és feltudod adni, mint ahogy az érettségi bizit is utólag küldtük anno, akkor nem értem miért ne fogadhatnák el határidőn belül.

2014. ápr. 3. 22:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Érdeklődj, hogy igazolást elfogadnak-e.

Ha igen, némi különeljárási díj (párezer forint sajnos) ellenében állítanak ki neked. Legalábbis az Origón így van, a többinél nem tudom. (Érdemes telefonon vagy személyesen intézni.)

Sokaknak például a diplomáját ez a bizonyos igazolás menti meg a bennragadástól.

2014. ápr. 4. 00:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne a felvin nézd meg, hanem a vizsgaközpont honlapján. Én tavaly ECL-nél voltam, ők kifejezetten hangsúlyozták, hogy a májusi vizsgák már nem férnek bele a pontszámításba, ezért kellett áprilisban mennem.
2014. ápr. 4. 22:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, próbáltam érdeklődni a nyelvvizsgaközpontnál, elméletileg ki tudják állítani még időben a bizonyítványt (BME-re mennék). Remélem, hogy tényleg így lesz, mivel most áprilisban külföldön tartózkodom, így nem tudnék elmenni most semmiképp sem, a május az egyetlen lehetőségem.
2014. ápr. 11. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!