Magántanár vagy nyelviskola?
Május végén szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni angolból. Egy nyelviskolában kitöltött szintfelmérő szerint upper intermediate (felső haladó) a szintem. Ez az írásomra, a nyelvtani részre igaz. A szóbelit pedig csak sejtem, hogy nagyon gyenge (ezt nem mérték), de én érzem, hogy milyen. Vagyis az írásbeli rész nagyjából rendben van, abból lehet építkezni, de az angol beszéd (és a szókincsem) már közel sem megy fényesen. Nagyon sok hiányosságom van e téren. Ki tudom fejezni magam, csak szaggatottan, gondolkozva, nyelvtanilag pedig helytelenül, és persze kezdetben nehezen megy a megszólalás.
Sajnos rengeteg pénzem nincsen, hogy sok magánórát vegyek, vagy 100 órás intenzív tanfolyamra járjak.
Az a kérdésem, hogy mondjuk ha kb. 30, max 40 ezer Forintom van a nyelvtanulásra, melyiket érdemes megcélozni? Magántanárt vagy nyelviskolát? Hangsúlyozom, hogy a nyelvtan nagyjából rendben, főleg a szóbeli rész az, amire nagyon rá kéne feküdnöm (és a szókincsem bővítésére). Meg persze célzottan a nyelvvizsga típusfeladatokra.
Elég lehet mondjuk 20, max. 30 óra magántanárnál? Vagy egy kb. 50-60 órás nyelvtanfolyam? Melyik a célravezető?
Magántanár. Találsz olcsó magántanárt, a nyelviskolában meg fixen elkérnek tőled súlyos tízezreket, és utána csoportos foglalkozásban töltögetitek a munkafüzetet, aminek az égvilágon semmi értelme!
Ezzel szemben a magántanárt megkérheted, hogy beszélgessetek sokat, és kommunikatív legyen. Ezzel meg is tanulod a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!