Német és/vagy angol osztatlan tanárisok mi a véleményetek?
Kedves német-angol (vagy legalább az egyik nyelvet tanuló) osztatlan tanárisok!
Tizenegyedikes tanuló vagyok, és német-angol osztatlan tanári szakon szeretnék továbbtanulni. Kielégíthetetlen kíváncsiságom miatt kénytelen voltam kiírni ide a kérdést, ugyanis nincsenek tanáris ismerőseim. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen óráitok vannak az egyetemen? Vannak olyan óráitok, melyeket csak németül/angolul tartják? Nehéz, ti hogy élitek meg?
A kérdés persze, azoknak is szól, akik már elvégezték a szakot!
Hálás lennék, ha valaki szánna egy kis időt a válaszra. A válaszokat előre is köszönöm! :)
Üdv:
17/F
Nem járok osztatlan képzésre, de felesleges is volna őekt várni, mert még csak most vezették be a képzést, és alig volt órájuk.
Ettől függetlenül tudok válaszolni a kérdéseidre: tanulnak nyelvészetet, irodalmat és kultúrát nyelvgyakoraltok mellett, természetesen a nyelvszakos órák mind idegeny nyelven folynak. Emellett néhány pedagógiai témájú óra: nálunk (Pázmány) eléggé rendszertelenül tálalták a pedagógiát már osztott képzésen is, az új képzéssel pedig csak még rosszabb lett a helyzet, mert a leghasznosabb tantárgyakat szüntették meg. Megint csak nálunk erős az angol szakmódszertan, de azt nem elsőskétn tanulja még az ember.
Köszönöm a gyors választ!
A tanáris órákon kívül, azaz a német és angol órákon kivétel nélkül idegennyelven történik az oktatás? :O Mondjuk nem gond, de azért meglepődtem.. :)
Nem semmi.. Remélem menni fog. Még van másfél évem fejleszteni a nyelvtudásomat, igyekeznem kell ezek szerint.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Ha csak teheti, ne egyszakosra jelentkezzen.
Beszűkül a munkavállalási esély a tanári pályán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!