Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Origo szóbeli nyelvvizsga...

Origo szóbeli nyelvvizsga (többi lent)?

Figyelt kérdés

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan zajlik le egy origós szóbeli nyelvvizsga 2014-ben? Szóval mik vannak? Képleírás, párbeszéd, szituáció, stb...? Vannak esetleg témakörök, amikre előre tanulni kéne? Ezen az oldalon adtak meg pár témakört, nem tudom, hogy ezek kellenek-e szóbelire: [link]

Mezőtúri origo vizsgarendszerére lennék leginkább a kíváncsi, de többi is érdekelne, nem lehet olyan nagy az eltérés.

2014. márc. 29. 14:13
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja és a német részére lennék kíváncsi. Előre is köszönöm.
2014. márc. 29. 14:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Minden nyelvből az összes vizsgahelyen ugyanúgy zajlik a nyelvvizsga és amit belinkeltél, valóban azok a szóbeli témakörök, ezek alapján szoktak kérdezgetni.

A vizsga nagyjából ebből áll:

- bemész, bemutatod a személyit, aláíratnak veled egy lapot

- húzol két képet és választhatsz, melyikről akarsz majd bszélni, majd egy szituációt is húznod kell (itt csak egyet és nincs választási lehetőség)

- először ezeket félretetetik veled, majd kérdeznek valami általánosabb dolgot, általában magadról szoktak kérdezni, hogy mesélj valamit (nekem pl. a lakhelyemről kellett)

- utána elő a kiválasztott képet, jön a képleírás, itt is mondhatsz bármit, ami eszedbe jut a képről (de belekérdeznek majd vmibe előbb-utóbb, akármit is mondasz)

- majd a harmadik rész a párbeszéd, itt a vizsgáztatóval kell eljátszani egy szituációt

- még annyit, hogy az origo nagyon társalgás jellegű, ne magolj be szövegeket, azt nem szeretik, legyen szókincsed és tudj beszélni mindenféléről, nem kell semmi bonyolult szöveget mondani, csak arra készülj, hogy fognak kérdezgetni mindenféléről és ilyenkor nem szabad megijedni, mindenre reagálni kell valamit (legalábbis amikor én pár hete vizsgáztam, így volt, nem engedtek végigmondani gyakorlatilag hosszú szövegeket, mindenre rákérdeztek, arra voltak inkább kíváncsiak, hogy tudok-e mindenről beszélni vmit)

Nem vészes egyébként a vizsga, csak nem szabad megállni és megijedni, ha beszélsz, akármilyen hülyeségről is, akkor már nagy gond nem lehet. Hajrá :)

2014. márc. 29. 16:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a választ! :)
2014. márc. 29. 17:19
 4/4 anonim válasza:
a magnós résznél milyen kérdések és válaszok vannak? mármint magyar kérdésre magyar válasz vagy idegen nyelvről idegen nyelvre? és hány feladat van a laboros résznél?
2014. jún. 6. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!