Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » BME nyelvvizsga szóbelijén...

BME nyelvvizsga szóbelijén mennyire kell igazodni a megadott témakörökhöz?

Figyelt kérdés
Itt a megadott témaköröknél felsorol egy pár dolgot, de nemtom ezek itt szempontok-e, vagy olyan dolgok amikbe belekérdeznek úgyhogy muszáj tudni beszélni róla...sorstársak??

2014. márc. 16. 17:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Én pár éve voltam és elég lazán vették, csak magadról ne beszélj, de volt, aki a folyosón azt mondta, hogy sportot húzott és rászóltak, hogy eltért a témától.

Én mondjuk úgy mentem oda, hogy nem tudtam, hogy vannak ott szempontok. Kapsz egy párbeszéd témát meg két képet és választhatsz is, hogy miről akarsz beszélni. Nem olyan vészes.

2014. márc. 16. 18:23
 2/2 anonim ***** válasza:
A szóbeli vizsga úgy zajlik, hogy bemész a terembe, a vizsgáztató tanár elkéri a személyi igazolványodat. Az első feladat egy személyes beszélgetés. 1-2 dolgot el kell mondanod magadról. Ez után a vizsgáztató tanár elmondja, hogy mi a témátok. Ez a téma bármiről szólhat, ennek nincs tételsora. Tehát lehet politika, sport, kinézet de akár egészség is. Itt ki kell fejtened a véleményedet a témáról, és a vizsgáztatóval beszélgetned kell róla. Ki kell kérned az ő véleményét, a lényeg, hogy életszerű legyen a párbeszéd, ezt nagyon díjazzák. A második feladat az önálló témakifejtés. Itt van az, hogy kapsz két témát, mindegyik témához 3-4 képet, és el kell döntened gondolkodási idő nélkül, hogy melyiket választod. Itt a témáról kell beszélned általánosan. Nagyon fontos, hogy ne beszélj magadról (kivéve, ha rákérdeznek), és ne képleírást adj. Ezt nem nézik jó szemmel. Azok a felsorolt dolgok, csak neked segítség, hogy kb. miről kell beszélned, de semmi sem kötelező! Az utolsó feladat pedig egy szituációs feladat. Kapsz egy szituációt, amit el kell játszanod az egyik vizsgáztató tanárral. Itt is ügyelj arra, hogy életszerű legyen a beszélgetés. Ne ijedj meg, ne legyél szűkszavú! "Fossad a szót" :) Egyébként a vizsgán 2 rendkívüli esetben 3 tanár lesz bent. Ők felváltva vizsgáztatnak, az egyik feladatot az egyikkel csinálod, a másikat a másikkal.
2014. márc. 17. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!