Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Normális a felfogásom? Nem...

Normális a felfogásom? Nem vagyok lusta, de egy idő után mégis megunom a különórákat.

Figyelt kérdés

Szeretem az angolt is eléggé,de nekem túl hivatalosnak tűnnek néha a különórák,meg az iskolai órák.Meg kötöttnek,mert időben kell ott lenni,mindig ugyanakkor,sokan vagyunk sulis órákon.

De ha pl. itthon beszélek szüleimmel franciául vagy oroszul,vagy tanulok (akár egyedül,akár velük),az kötetlenebb.

Ezért egy idő után az angol órákat is hajlamos vagyok kicsit megunni,és tulajdonképpen egyszer jobban várom az órákat,egyszer nem.Pedig nem vagyok lusta.

2014. márc. 28. 20:51
 1/4 A kérdező kommentje:
Szóval,tuladonképpen az a kérdésem,hogy ti is éreztetek már így a "kötöttségekkel" kapcsolatban?Mert én nem hiszem hogy sok embert ismerek,akik még így gondolokoznak.De ők biztos azért sem gondolják úgy ,mint én,,mert ők csak magyarul beszélnek otthon.A 2 nyelv meg egy tantárgy nekik,egy hivatalos,megtanulandó anyag.
2014. márc. 28. 20:53
 2/4 anonim ***** válasza:

"Pedig nem vagyok lusta."

Hát amit ezelőtt leírtál, annak nem is sok köze van a lustasághoz. Hogyha nem tanulsz, akkor vagy lusta. Így maximum nem annyira érdekel.

A középiskolai, általános iskolai oktatás az meg nem is feltétlenül olyan jó. Van pár ember, aki tanul, a többi meg lustálkodik és feltartja a többit. Mert nem mindenhol van ám az úgy, hogy kivágják a lustákat, mint macskát carni. És még az oktatás is lehet rossz.

Menj el egy tanfolyamra úgy, hogy összedumálsz olyanokkal, akik szeretnének is tanulni, már is más lesz a hangulat. Mondjuk iratkozzatok be egy Katedrásra, ha megtehetitek.

Szülőkkel beszélni meg persze hogy kötetlenebb, több mindent megengedhetsz, nincs ebben semmi furcsa.

2014. márc. 28. 21:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Rossz tanárhoz jársz szerintem. Mármint lehet hogy szakmailag rendben van, de nem tud úgy tanítani, hogy az lekössön. Én pl. franciából járok különtanárhoz, egy hosszabb szünetet (kb. 2-2,5 hónap, év végi és újlv elejei pénzhiány, aztá meg nehéz volt rávenni újra magam) leszámítva minden héten elmentem arra az egy órára, közben beszélgettünk erről-arról is és mire észbe kaptam, lement az egy óra és még egy felet legalább elbeszélgettünk közben. Persze volt, amikor csak max +10 perc volt, mert nem volt időm maradni, etől függetlenül mindig hamar eltelt az odő, nem volt kínlódás se. Keress jobb tanárt.
2014. márc. 29. 08:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyébként ez az érzés változó.A tanárral nincs bajom,ráadásul csoportos órákra járok,így kicsit másabb is a légkör,meg vicces óráink vannak,szóval úgy jó.

Csak,ennek ellenére volt hogy azért éreztem rossznak,mert időben ott kell lenni,de mindig kora reggel gyalog megyek,nem is mindig tudtam odaérni,szóval főleg ezek a dolgok.Mikor meg otthon vagyok,akkor ugyebár ebből a szempontból kényelmesebb.

2014. márc. 30. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!