Az angolban mikor melyik "is"-t kell használni?!
Nemrég kezdtem el magam tanulni a nyelvet (német után). Annyi verziójával találkoztam már annak, hogy "is": as well, too, also, either (ez utóbbiról tudom, hogy tagadásnál "sem"-et jelent). Van erre valami szabály, hogy pl. igék után vagy főnevek után csak valamelyik állhat? Mindig a mondat végére kell őket tenni?
Előre is nagyon köszönöm, ha valaki segít! :)
Hű, Te aztán kened-vágod az angolt. Erről a statikus-dinamikus dologról is olvastam, ott is valahogy úgy fogalmazták meg, hogy a jelentéstől függ, hogy lehet-e folyamatos igeidőbe tenni. Pl. a see igét akkor nem, ha "lát" értelemben használjuk, de ha pl. meglátogat, fogad valakit értelemben, akkor már lehet folyamatosba tenni. Tegnap megnéztem a függőbeszédet... Khm. Hát, mit mondjak. Egyelőre jegelem a témát. :D
Köszönöm szépen a segítséget! Esetleg ha megengeded, írhatnék Neked, ha valamibe nagyon belekeveredek? Persze, nem élnék vissza vele, csak ha valami nagyon gubancos! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!