Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jó angolosok! Szerintetek jó?...

Jó angolosok! Szerintetek jó? Kijavítanátok?

Figyelt kérdés

A feladat:

Imagine you are a journalist for a local newspaper. Write a short newspaper article about the incident with the Russian under the title MYSTERIOUS MAN AT THE STATION. /60-80 words/

Én ezt írtam:

Mysterious man at the station

Yesterday, at the station was crowd of people gathered around a man who has got long hair, wild eyes and dirty old clothes. He speaks French. Later, the mysterious man spoke Bobbie's mother. then, the man told her to he is Russian and he lost the ticket. He wanted to had come and has lost the ticket. He wanted to had come to England to his wife and children. He is ill so he will stay at the Three Chimneys for a few days.

A javításotokat előre is köszönöm!

2014. márc. 22. 18:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát, ez egy nagy katyvasz!

- A was meg a gathered nem kell együtt, egy mondatba elég egy ige. A crowd of people gathered.

- who has helyett who had, hiszen a történet múlt időben van

- He speaks French helyett he was speaking French, mert múlt idő.

- spoke with Bobbie's mother

- to he is hülyeség. that he is, sőt precízebben that he was

- he had lost the ticket, vagy his ticket

- "He wanted to had come" ilyen nincs! He wanted to come. Ennek a mondatnak így egybe nincs értelme. A kötőszónak de-nek (but) kéne lenni, nem és-nek, de az egészet ki kéne hagyni, mert ugyanazt a következő mondatban újra írod.

- He wanted to come megint, nem to had come, mert olyan nincs. To után nem lehet múlt idő.

2014. márc. 22. 18:34
 2/3 anonim válasza:

-... at the station a crowd of people were gathered around a man, who had long hair...

-He speaks French(általános információ) - he was speaking French (franciául beszélt (akkor).

-Spoke to Bobbie's mother.

-The man told her that he is Russian.

-He wanted to come BUT he had lost the ticket.

-He wanted to come to England...

Nem akarlak megbántani, de elég sok benne a hiba, és elég zavaros a történet (szerintem) így nem biztos h mindent ki tudtam javítani. A végén két mondat majdnem ugyanaz, azokat írd át ha be kell ezt adjad, és még az utolsó mondat sem egyértelmű. Már alapból beteg volt vagy csak akkor lett? mert akkor he got ill/sick.

2014. márc. 22. 18:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Ezt nem kell beadni, hanem voltam egy angol szavalóversenyen és a helyezésemért kaptam egy angol könnyítet olvasmányt, s most azt olvasom és csinálom szabadidőmbe...
2014. márc. 22. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!