Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek lehet fejleszteni...

Szerintetek lehet fejleszteni az angol tudást filmnézéssel?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy fejlődne e a szókincsem és a beszédem ha angol felirattal néznék filmeket? Olyan kezdő és közepes között vagyok angol nyelvből, nagyjából megértem a beszédet. De amikor megpróbáltam angol felirattal nézni filmet akkor olyan nehézkesnek éreztem a megértést, párbeszédeket nehezen tudom feldolgozni(vagy hogyan is mondjam:) )

És tegyük fel ha nulla lenne az angol tudásom, de nézném az angol feliratos filmeket, akkor tanulnék-e valamit belőle?

2014. febr. 28. 18:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Minden új információból tanul az ember. Legalábbis az okosabbja.

Ellenben nulla tudással meglehetősen lassú lenne kezdetben a tanulás, ha elkezdenél angol filmeket nézni. Közepes tudással (teszem azt B2, az már "közepes") szerintem simán nézhetsz sitcom-okat (én pl. a How I Met Your Mother-t és a Skins-t néztem kezdetben magyar felirattal, aztán angollal, majd felirat nélkül), de bármi mást is.

2014. febr. 28. 19:46
 2/4 anonim ***** válasza:
Nulláról nem igazán lehet filmekből tanulni. Ahogy előttem is mondták, egy jobb közepes szintről már tényleg fejleszt, szókincset és kiejtést. De ha valaki nagyon kezdő, akkor nem sok mindent tudna megtanulni így. :)
2014. febr. 28. 21:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Filmmel nem hiszem, de rajzfilmmel szép eredményeket lehet elérni.
2014. febr. 28. 23:03
 4/4 Pidii válasza:
Nekem sokat segitett angol filmek nézése! Ha felirattal nézed a beszéded nem fog sokat javulni ezért is javaslom hogy nézz szinkronos sorozatokat vagy rajzfilmeket. Kezdd egyszerű filmekkel amikben tisztán és érthetően beszélnek és nincs zavaró háttérzaj vagy zene.
2014. márc. 1. 01:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!