Szerintetek lehet fejleszteni az angol tudást filmnézéssel?
Arra gondolok, hogy fejlődne e a szókincsem és a beszédem ha angol felirattal néznék filmeket? Olyan kezdő és közepes között vagyok angol nyelvből, nagyjából megértem a beszédet. De amikor megpróbáltam angol felirattal nézni filmet akkor olyan nehézkesnek éreztem a megértést, párbeszédeket nehezen tudom feldolgozni(vagy hogyan is mondjam:) )
És tegyük fel ha nulla lenne az angol tudásom, de nézném az angol feliratos filmeket, akkor tanulnék-e valamit belőle?
Minden új információból tanul az ember. Legalábbis az okosabbja.
Ellenben nulla tudással meglehetősen lassú lenne kezdetben a tanulás, ha elkezdenél angol filmeket nézni. Közepes tudással (teszem azt B2, az már "közepes") szerintem simán nézhetsz sitcom-okat (én pl. a How I Met Your Mother-t és a Skins-t néztem kezdetben magyar felirattal, aztán angollal, majd felirat nélkül), de bármi mást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!