Milyen könnyen érthető filmsorozatot nézzek ha angolt szeretnék tanulni, gyakorolni?
Nagyon szeretem a filmsorozatokat, főleg a krimiket, általában angolul, feliratosan nézem őket. Az utóbbi időben rászántam magam, hogy felnőtt fejjel elkezdjek angolul tanulni. Van ez a Duolingo weboldal, itt kezdtem, már egészen jól haladok.
Arra gondoltam, hogy kéne valami sorozatot nézni angolul, de most felirat nélkül, hogy gyakoroljak. De amiket nézek, nem tudom megérteni, nagyon gyorsan beszélnek, vagy sok a szakszó.
Van ajánlat könnyen érthető nyelvezetű sorozatra?
Úgy fogod gyakorolni ha angol felirattal nézed.
Ha sorozatokat nézel akkor nagy a kísértés hogy egyiket a másik után nézzed... ez sem feltétlenül rossz de nyilván ez esetben nem fogod soxor megnézni egymás után. Akkor tanulsz igazán sokat ha egy filmet 10x de akár 20x is megnézed ugyanis így vésődnek be a kifejezések
Ha brit angolt szeretnél tanulni, akkor érdemes brit sorozatot választani:
- Inbetweeners
- Two pints of lager and a packet of crisps
- White van man
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!