Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van neten olyan oldal, ahol...

Van neten olyan oldal, ahol tudnám gyakorolni az olasz nyelvtant? (igeidők)

Figyelt kérdés

Idén emelt csoportba kerültem, tavaly nagyon jó voltam olaszból, meg nyáron oktattam is olaszul(lovaglást), idén meg nem tudom mi van velem. Írtunk év elejit ami 29%-os lett, ebben csak az igeidők voltak (jelen, múlt, jövő), aztán mondta a tanárnő, hogy nem írja be de kövi órán újra írjuk. Otthon átrágtam még egyszer, megnéztem a régi feladatokat, és 1-es lett a dogám :((. Nincsen neten valami oldal ahol tudnám gyakorolni, az igeidőket? Lehetőleg úgy, hogy egy rendes szöveg van előttem és az igéket kell megfelelő időbe rakni.

Nagyon szeretnék javítani, de a tanárral már nem vesszük ezeket, azt mondta h gyakoroljunk magunktól, mert tovább kell haladni (részben igaza is van). Ha van ötletetek légyszi írjatok!!

2013. szept. 24. 21:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Bocs, csak most akadtam rá erre az oldalra, nézegetem a kérdéseket, és láttam a tiédet.

Tudom, hogy kicsit késő van válaszolni, de talán még tudod használni ezeket az oldalakat másra is.

Szóval, amiket én is használok (teljesen egyedül tanulok, Olaszországban élek és piszok nehéz :-) ):

[link]

[link]

[link]

és a kedvenc oldalam, ahol nemcsak feladatok de magyarázatok is vannak - igaz olaszul, de nagyon világosan, hiszen elsősorban külföldieknek készült:

[link]

Remélem segítettem.

cserébe, ha tudsz olyan feladat gyűjteményt, ahol fordítási (főleg magyarról olaszra) gyakorlatok vannak megoldókulccsal, hogy tudjam magam ellenőrizni, azt szívesen venném. Mindennap használnom kellene a nyelvet, de nehezen szokom az olasz gondolkodást, és mint tudjuk nagyon eltér a magyartól.

Köszi.

2014. febr. 19. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!