Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol függő kérdésnél jók...

Angol függő kérdésnél jók ezek a mondatok?

Figyelt kérdés

Dilemmába vagyok, elméletileg a függő kérdéseknél nem lehet használni a that-et. Viszont már két könyvben is találtam olyan kérdést, amiben benne van.

pl.

Why did you tell the ticket inspector that you had no ticket?

másik könyvbe:

Did you believe that it would be here?

2014. febr. 18. 20:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Jók!
2014. febr. 18. 20:56
 2/13 A kérdező kommentje:

De hogy lehetnek jók, ha a könyvek pl. Dohár Péter könyve, azt írja,de más is, hogy a függő kérdésben nem lehet használni a that-et?

Akkor itt miért lehet?

2014. febr. 18. 21:05
 3/13 s55 ***** válasza:
az a szabály arra vonatkozik, ha maga az elhangzott szöveg volt egy kérdés, itt meg az nem kérdés(i have no ticket, it will be here).
2014. febr. 18. 21:15
 4/13 anonim ***** válasza:
Olyat nem lehet, hogy "he asked that". Olvasd el még egyszer a Dohárt.
2014. febr. 18. 21:20
 5/13 A kérdező kommentje:

Utolsó, ezt írja: "Vigyázz! A that szót soha ne használd a ét tagmondat között függő kérdésnél." - sehol nem írja, hogy az asked-nél.

Mivel a függő beszéd nem csak asked, said és told, hanem más is.pl. tudni akarta, kíváncsi volt stb.

2014. febr. 18. 21:28
 6/13 anonim ***** válasza:
Most hogy írod, rájöttem, mi nem stimmelt. Az, hogy amiket te írtál, azok nem függő kérdések, hanem kijelentő mondatok (You had no ticket. It would be here) reported speech-ben kérdő alakban.
2014. febr. 18. 22:05
 7/13 anonim ***** válasza:
Ilyen szabály nem létezik.
2014. febr. 19. 00:02
 8/13 A kérdező kommentje:
Melyik szabály nem létezik?
2014. febr. 19. 06:46
 9/13 anonim ***** válasza:
Hogy nem lehet hasznalni that-t.
2014. febr. 19. 09:40
 10/13 A kérdező kommentje:
A DOhár Péter című könyvből idéztem, hogy függő mondatoknál nem lehet! Te aztán szépen félrevezetnéd az embert!
2014. febr. 20. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!