Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kanji tanulás így jó, vagy...

Kanji tanulás így jó, vagy van jobb megoldás?

Figyelt kérdés

HA a kanji olyan, hogy nagyon sokszor, szinte csak egyedül látom (pl. 私,僕), akkor kijegyzetelem a netről, leírom a nevét, kunjomi, és onyomi olvasatát, de a kunyomit tanulom meg(az onyomit, majd, ha szükségesnek látom).

HA látok egy szót, ami kanjikkal van leírva, akkor megtanulom mindkét kanjit (pl. 元気), legalábbis a jelentésüket, és az onyomit, viszont ha a kettő közül valamelyik nagyon sokszor van önmagában, akkor a kunyomit(legalább azt, amivel általában ejtik).

HA egy igének a töve (pl. 食べる), akkor a kanji jelentését, és az igénél általában használt kunyomit.

HA egy számról van szó, akkor annak a kanjiját, számnál használt kunyomiját.

HA egy három kanjiból álló szóról van szó (pl. 月曜日), akkor a kanjik jelentését, a szóban használt jelentésüket, az ott használt onyomijukat(amelyiknél van sűrű önállóság, akkor a gyakoribb kunyomit), és persze magát a szót.

Nem tudom kihagytam-e valamilyen "kategória" szerűséget, de én valahogy így terveztem el, viszont hallottam, hogy sokféle jó módszer van kanji tanulásra.

(És egy mellékes kérdés: pl. az normális, ha az egyik netes leírásban mondjuk masu ragot kap az ige, máshol meg teljesen más ragozást hallok/látok, ez a illedelmességi szintek miatt van, mint a desu / da esetében?)

2014. febr. 18. 20:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem kandzsikat kell tanulni, hanem szavakat és azok részeiként a bennük előforduló kandzsikat az abban szóban használt olvasatukkal. Felesleges szétszedni a több kandzsiból álló szavakat, túlterheled magad, mindig annyit tanulj, amennyit éppen megtudsz jegyezni.
2014. febr. 19. 11:14
 2/3 A kérdező kommentje:

Eddig kb. ezzel meg tudtam tanulni a: 食べる、水、雨、肉、月、人、何、元気、僕、虹、一、二、三、十、雨水、食べ物、学生。

Valahogy így értettem, mint látod, van olyan, amit leginkább szavak részeként tanultam, de szeretek utána olvasni az olvasatoknak, mivel nem szeretem, ha nem tudom, hogy a szó kiejtéséből mely rész esik melyik kanjira, ugyanakkor a watashi, meg a nani kanjikat nem nagyon tudnám szavak részeként tanulni(persze gondolom, hogy nem az ilyenekre értetted...). Viszont például a taberu ige kanjiját már az ige részeként tanultam, csak az itt használt olvasatát ismerem, meg hogy hogyan kell írni helyesen, de például a tabemono-ból már konkrétan a monoról semmit sem tudok, csak azt, hogy ott van, meg hogy valószínűleg olyasmit jelenthet, hogy "tárgy" vagy valami ilyesmi.

2014. febr. 19. 15:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Bár megpróbálom a tanácsolt módszert. Mert viszont hatásosnak tűnik!
2014. febr. 19. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!