Orosz vagy francia nyelvet tanuljak? Mit javasoltok? Könnyűség, hasznosság, kiejtés?
Figyelt kérdés
Angol nyelv amit elsőnek tanultam, és az most középfokú. Nem tudom hogy mit tanuljak oroszt vagy a franciát. Jelenleg mérnökinformatikusként tanulok az egyetemen. Angol után a németet tanultam, de nagyon nem szerettem így ahelyett másik nyelvet szeretnék tanulni. Japán nyelvet elkezdtem(imádom), de csak jövőre tudom felvenni tantárgyként. Addig meg ezen a két nyelven vacillálok, hogy melyik is legyen.2014. febr. 18. 16:51
1/8 anonim válasza:
erőltesd a németet és tanulj mellé oroszt. Szal én az oroszt javasolnám
2/8 A kérdező kommentje:
oké köszike, miért ezeket ajánlod amúgy?
2014. febr. 18. 18:09
3/8 anonim válasza:
Neked kell eldönteni, hogy melyiknek a hangzása tetszik jobban. Mindkettő nehéz, a francia szókincsben és nyelvtanban is közelebb áll az angolhoz, hasznosság szempontjából egyforma. Az oroszban rengeteg ragozást kell magolni.
4/8 A kérdező kommentje:
rendben köszi, ez utóbbi sokat segített.:)
2014. febr. 18. 22:11
5/8 anonim válasza:
angol utan szerintem konnyebb a francia. legalabb az abc egyezik, meg igazabol a szokincs is sokszor, persze a kiejtes nyilvan mas, nehezebb is, meg azert franciaban is vannak ragozasok, de logikusok szamomra, bar en eleteben nem tanultam oroszt, az nem tudom, milyen :)
de amugy igen, igazabol a legjobb modszer, ha hangzas utan valasztasz :)
6/8 anonim válasza:
Az első vagyok, azért mert itt van Ausztia a seggünkbe egész jó kis ország jó helyzettel (de mindenki USA-ba menne) Oroszország meg gazdaságilag nagyon jól fejlődik.
7/8 anonim válasza:
Én az oroszt választanám. Tanulom már 2 éve szinte teljesen egyedül, csak néha járok magántanárhoz. Kicsit sem nehéz, szerintem. Az abc-je pedig megtanulható 1 óra alatt írva-olvasva, mindenhogy. (Csak azért írtam ezt, mert általában ezzel szoktak 'pedálozni' ellene.)
8/8 A kérdező kommentje:
ó az írásával semmi gond nem lenne^^ (Japán nyelvnek az írása is más, de azokat is tudom még most is amiket megtanultam:)) Köszi mindenkinek a választ^^
Végül is francia mellett döntöttem. Voltam is már bent órán, nagyon aranyos a tanárnő, volt kint egy ideig Franciaországban, és nagyon jól tanít, érthetően és viccesen saját sztorijaival. Egyelőre tetszik nagyon:)
2014. febr. 21. 02:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!