Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz vagy francia nyelvet...

Orosz vagy francia nyelvet tanuljak? Mit javasoltok? Könnyűség, hasznosság, kiejtés?

Figyelt kérdés
Angol nyelv amit elsőnek tanultam, és az most középfokú. Nem tudom hogy mit tanuljak oroszt vagy a franciát. Jelenleg mérnökinformatikusként tanulok az egyetemen. Angol után a németet tanultam, de nagyon nem szerettem így ahelyett másik nyelvet szeretnék tanulni. Japán nyelvet elkezdtem(imádom), de csak jövőre tudom felvenni tantárgyként. Addig meg ezen a két nyelven vacillálok, hogy melyik is legyen.

2014. febr. 18. 16:51
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
erőltesd a németet és tanulj mellé oroszt. Szal én az oroszt javasolnám
2014. febr. 18. 17:51
 2/8 A kérdező kommentje:
oké köszike, miért ezeket ajánlod amúgy?
2014. febr. 18. 18:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Neked kell eldönteni, hogy melyiknek a hangzása tetszik jobban. Mindkettő nehéz, a francia szókincsben és nyelvtanban is közelebb áll az angolhoz, hasznosság szempontjából egyforma. Az oroszban rengeteg ragozást kell magolni.
2014. febr. 18. 21:47
 4/8 A kérdező kommentje:
rendben köszi, ez utóbbi sokat segített.:)
2014. febr. 18. 22:11
 5/8 anonim ***** válasza:

angol utan szerintem konnyebb a francia. legalabb az abc egyezik, meg igazabol a szokincs is sokszor, persze a kiejtes nyilvan mas, nehezebb is, meg azert franciaban is vannak ragozasok, de logikusok szamomra, bar en eleteben nem tanultam oroszt, az nem tudom, milyen :)

de amugy igen, igazabol a legjobb modszer, ha hangzas utan valasztasz :)

2014. febr. 19. 17:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Az első vagyok, azért mert itt van Ausztia a seggünkbe egész jó kis ország jó helyzettel (de mindenki USA-ba menne) Oroszország meg gazdaságilag nagyon jól fejlődik.
2014. febr. 20. 16:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Én az oroszt választanám. Tanulom már 2 éve szinte teljesen egyedül, csak néha járok magántanárhoz. Kicsit sem nehéz, szerintem. Az abc-je pedig megtanulható 1 óra alatt írva-olvasva, mindenhogy. (Csak azért írtam ezt, mert általában ezzel szoktak 'pedálozni' ellene.)
2014. febr. 20. 17:45
 8/8 A kérdező kommentje:

ó az írásával semmi gond nem lenne^^ (Japán nyelvnek az írása is más, de azokat is tudom még most is amiket megtanultam:)) Köszi mindenkinek a választ^^

Végül is francia mellett döntöttem. Voltam is már bent órán, nagyon aranyos a tanárnő, volt kint egy ideig Franciaországban, és nagyon jól tanít, érthetően és viccesen saját sztorijaival. Egyelőre tetszik nagyon:)

2014. febr. 21. 02:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!