Ismertessem-e meg gyermekemmel a német nyelvet még az iskola előtt?
Figyelt kérdés
Felvették a gyermekemet egy erős általános iskolába, ahol majd németet fog tanulni idegen nyelvként. Kell-e/érdemes-e már az iskola előtt megismertetni vele a németet, megtanítani pár dolgot neki németül, vagy nem? Milyen hatással lenne rá? Segítené-e a majdani tanulását, amikor már az iskolában tanítják neki, esetleg összezavarnám vele? Hasznos lenne, vagy inkább káros?2014. febr. 4. 22:30
1/6 anonim válasza:
Egy-két alapvetőbb dolgot érdemes vele megtaníttatni. Ha mást nem, a szavakat (névelővel, persze) kezdjétek el tanulni, hogy azok rögzüljenek. Annyival könnyebb lesz neki a suliban.
2/6 anonim válasza:
Csak annyit szabad neki előre "megtanítani", ami nem
zavarja össze- Van ahol már oviban megismerkednek a gyerekek az "alapokkal"
3/6 anonim válasza:
Én tanítottam már gyerekeket és leginkább állatokról tanítottam nekik - meg ugye játékosan kell
4/6 anonim válasza:
Csak akkor, ha van nyelvtanári gyakorlatod, különben csak belezavarsz. Pár alapszót persze taníthatsz neki játékosan, de egyébként hagyd, hadd legyen még gyerek erre a kis időre, ráér szeptembertől a darálóba menni.
5/6 anonim válasza:
Szerintem szavakat nyugotan taníthatsz neki azzal nem lehet összezavarni és jól is jön.
Viszont szerintem nem szükséges, tehát ha nem tudod úgy megcsinálni, hogy élvezetes legyen, akkor inkább hagyjad, mert nem ér annyit az egész.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 15. 20:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!