Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan néz ki egy nyelvvizsga?

Hogyan néz ki egy nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nagyon buta kérdés, de szeretném letenni legalább a középfokút, de sajnos nem nagyon vagyok vele tisztában, hogy milyen feladatok vannak. Persze az tudom, hogy van szóbeli meg írásbeli része, de azon belül milyen feladatok vannak? Pl: írásbelin belül? Vagy mennyi ideig tart a vizsga, hány perces stb?
2014. jan. 16. 11:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Több tucat fajta nyelvvizsga van, és mindegyik más és más dolgokra helyezi a hangsúlyt. Még a nyelvet sem mondtad meg, erre a kérdésre így lehetetlen válaszolni. Az biztos, hogy többnyire az írásbeli áll valamilyen szövegértési feladatokból (utána kérdésekre válaszolni), szövegalkotásokból (kisebb, nagyobb esszé, fix téma és méret), hallgatott szöveg megértéséből (valamilyen beszélgetést lejátszanak, abból kell válaszolni a kérdésekre), esetleg nyelvi részből, stb.

Az írásbelin általában kapsz valami témát vagy képet, amiről beszélned kell pár percig, és néhány szituációs játékot vagy rövid kérdést.

2014. jan. 16. 11:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Olyan, mint egy nyelvi tz, csak hosszabb.

Ha budapesti vagy, látogass el ide: [link] itt kipróbálhatod élőben, milyen is egy írásbeli vizsga, plusz a tudásszinted is felméred.

Teszteket tudsz letölteni a netről, pl.:

[link]

[link]

[link]

[link]

stb.

Google a barátod :)

Szóbeli vizsgára úgy tudsz készülni, hogy megnézed, milyen tételeket vagy témaköröket kaptok, és arról beszélgetsz valakivel, illetve amikor önálló gondolatmenetet kell kifejteni, akkor célszerű előre kidolgozni és begyakorolni, hogy ott gördülékenyen menjen.

2014. jan. 16. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!