Ez az angol mondat helyesen van írva?
"Lehet vessző. Mert azt lehetne hinni hogy pl. a világon de a kérdező hozzáteszi hogy in Hungary."
Kedves jelenleg 74 százalékos második válaszoló.
Nem, nem lehetne azt hinni. Egyértelmű, és azt jelenti, hogy Magyarország 3. legnagyobb városa. Sőt mi több, a vesszős változat az helytelen központozás számít. Hogy ne lehessen kétséged efelől, megkérdeztem egy anyanyelvi beszélőtől is.
A te "hogy"-od és "de"-d előtt is lehetne vessző, ha tudnál valamit a magyar helyesírásról. Egyébként, ha nem bizonyítottad volna már nagyon sok hozzászólásodban hanyagságodat, akkor ezt most talán nem írtam volna. Így viszont egyértelmű a dolog számomra. Ment a piros pacsi.
(A "Hogy"-gyal, 'és'-sel, stb. kezdődő mondatok is helytelennek számítanak valamennyire, de reménykedem benne, hogy azok kisebb hibának számítanak, mivel azokat nehezebb elkerülni azért.)
Én így írnám:
I live in the third largest city of Hungary.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!