Szavakat vagy mondatokat tanuljak?
Igen igaz, mert ha mondattal együtt tanulod akkor már kötni tudod valahova a megtanult szót.
Egyébként én így tanulom és csak 5-ös szódogákat írok már évek óta ;)
Ha nem is tanulsz meg egy mondatot, de tudd, hogy milyen környezetben használandó a szó. Mondjuk tudj hozzá egy másik szót, ha az elég. Például:
-hilarious: pozitív
-ridiculous: negatív
Ti. mindkettőt lehet 'nevetséges'-nek fordítani. A letakarós módszer csak a nyelvtanulás elején válik be, amikor még olyan szavakat tanulsz, mint pl.: 'alma', 'asztal', 'név'. Azokat speciel tényleg nem lehet keverni.
A mondattanulásnak csak akkor van értelme, ha van egy nyelvtani alapod, és azt érted. Sokan úgy tanulnak mondatokat, hogy egyébként nem tudnak mondatot alkotni, így lényegében csak bemagolják a mondatot a jelentésével, de nem tudják alkalmazni a benne lévő szavakat más szövegkörnyezetben.
Én világéletemben szavakat tanultam, azzal sem volt semmi bajom, angolból és németből is megvan már a felsőfok. Szerintem próbáld ki azt, ami neked jobban tetszik, és ha beválik, akkor maradj annál a módszernél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!