Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nehezítik az ECL nyelvvi...

Miért nehezítik az ECL nyelvvizsgát? Mit gondoltok rólla?

Figyelt kérdés
Számomra elég megdöbbentő élmény azt tapasztalni, és a környezetemben élők véleményeit hallgatni, arról hogy mióta csak ECL-en próbálkoznak egyre nehezebb. Én másodjára mentem most a szóbelim elsőre meglett, de az írásbelivel vért izzadok(tanár, teszfeladatok, különórák, mindennapi német tanulás, filmek, zenék, képek, online tanfolyamok, szorgalom, lelkiismeretesség ellenére sem), nem akar összejönni. Elhíresült a fórumokon, hogy az ECL milyen könnyű, mennyire hamar meg lehet csinálni, ennek ellenére sorozatos bukásokat hallok. Sokan azt mondják, hogy már nem éri meg ECl-en vizsgázni, mert az ORGÓ B2 német más sokkal könyebb. M a tapsztalatotok? A decemberi ECL vizsga eredményei ma kerültek fel, egyik ismerősömnek sem sikerült, ez olyan fura, ráadásul sokaknak ugyan az a %-os eredmény jött ki...

2014. jan. 8. 13:40
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

Én most voltam először, írtam is ki kérdést akkor, hogy másnak is ennyire nehéz volt-e a Hörverstehen. NEkem nagyon pocsék lett, pedig egész jókat szoktam csinálni. Semmit nem értettem, tippelgettem. De valamiért velem voltak az égiek, mert meglett.

Más nyelvből ment ismerős, és fel voltak háborodva, hogy jóval hosszabb levelet kellett írni, mint ami egyébként a szinthez meg van adva. :(

2014. jan. 8. 13:47
 2/7 anonim ***** válasza:
37%

Talán nem arra kéne menni, hogy minél egyszerűbben megszerezzetek egy papírt. Az itthoni nyelvvizsgák közül egyikbe sem kell belehalni, bármelyiket lehet elsőre teljesíteni.

Aki meg azt sem tudja leírni magyarul, hogy RÓLA, nem tudom minek akar rögtön más nyelvet is tudni.

2014. jan. 8. 14:03
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

hát én biztosan nem arra mentem, hogy minél egyszerűbben meglegyen...

Még gimnáziumba járok, 11.-be, nem jártam magántanárhoz, nem vagyok faktos németből, nem nyelvi osztályba járok, egyszerűen készültünk a nyelvvizsgára a suliban, és minden tesztem 80% fölött volt, gondoltam, nincs vesztenivalóm, csak a pénz (de a szüleim azt mondták, rpóbáljam meg).

Soha nem volt 90% alatti hallásértésem, a vizsgán viszont kb 10 szót értettem az egészből. Az írásbelim 94%-os lett (92 ill 96), a szóbelim magnós része 70, a beszélgetés 96. szóval hadd gondoljam azt, hogy de, a feladat nehezebb volt, mint máskor.

Egyébként mi az osztályból öten próbálkoztunk, mindenkié megvan, hasonló eredményekkel, mint az enyém, a Hörverstehen jó 20-25%-kal kevesebb, mint az összes többi rész.

2014. jan. 8. 14:09
 4/7 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló! Elnézést a helyesírásért, ez egy egyszerű félreírás volt(nem fogok és nem is akarok magyarázkodn)! nem szeretném megszerezni könnyebb úton a nyelvizsgát, egy szóval sem mondam, szándékomban sem áll ilyet tenni, ezzel a kérdésemmel az lett volna a célom, hogy a ti véleményeteket is megismerjem, megtudjam... Nem hiszem hogy a legmegfelelőbb stílust vetted fel az előző kommentedben, nem célom és szándékom minősíteni az embereket, és ezt másoktól is elvárom, így kérlek válogasd meg a szavadat amiket leírsz, úgy meg végképp, hogy nem is ismersz. Ne ítélkezz!
2014. jan. 8. 14:15
 5/7 A kérdező kommentje:
A többieknek természetesen gratulálok, örülök hogy mostmár azt mondhatom, ismerek, vagyis olvastam olyan emberek véleményét akiknek sikerült. :D
2014. jan. 8. 14:17
 6/7 anonim válasza:
Én is decemberben voltam, de csak szóbelin mert az írásbelit már megcsináltam.. 1 pont kéne hogy meglegyen a vizsgarész..nem tudom érdemes e fellebbezni.. mindezt úgy hogy a németet 2 éve tanulom második nyelvként.
2014. jan. 8. 15:57
 7/7 A kérdező kommentje:
sajnos ebben nem tudok segítséget adni, nemtudom hogy működik,esetleg kérdezd meg ismerőseid tanáraid, vagy keress itt az inerneten hasonló kérdéseket. :)
2014. jan. 8. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!