Tényleg igaz, hogy az angol emeltszintű érettségivel meglehet kapni egy bizonyos fokú nyelvvizsgát is?
legalábbis 80 % felett ad emeltet (bár mellette lehet h másik tárgyakból is kell adott nyelven vizsgáznod)
nézz utána, nekem (2010-ben) még így volt, az tuti
az emelt szintű érettségi idegen nyelvből csak akkor ad középfokút, ha legalább 60%-ot elértél
ha már felsőfok, akkor az már rég nem érettségi, inkább OKTV
igen, én is két tannyelvűbe jártam és ott 80 % feletti eredményért felsőfokú nyelvvizsgát kaptam (persze más tárgyakból is idegen nyelven kellett érettségiznem és azokat is jó eredménnyel tettem le)
pontosan nem tudom, h működik ez, de az tuti, h én az emelt érettségimhez kaptam a felsőfokú nyelvvizsgát (és nem vagyok vele egyedül)
Én is kéttannyelvűbe jártam, és csak akkor kapsz felsőfokút, ha az angol mellett más tantárgyakból is angolul érettségizel. A 100/1997. Korm. Rend. az érettségi vizsgáról teljesen leírja, mikor történhet ez meg.
"(4)324 A vizsgázó érettségi bizonyítványa, ha a vizsgázó célnyelvből sikeresen teljesítette emelt szinten az érettségi vizsga írásbeli és szóbeli vizsgáit, azoknak minden vizsgarészét a részletes követelményekben meghatározott módon, továbbá
a) legalább 60%-ot ért el, és
b) a másik két vizsgatárgyból célnyelven, sikeres, legalább középszintű, vizsgát tett,
felsőfokú (C1) komplex típusú államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű okiratnak minősül."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!