Hogyan tanuljam meg angolt?
Ebben van igazság, mármint a mondatok jobban rögzülhetnek.
Én amikor nyelvvizsgára készültem, rengeteg filmet megnéztem, először úgy,hogy alatta ment a magyar szöveg, majd elhagytam azt is. Rááll az agyad, meg fogod majd hallani, hogy kell kiejteni a mondatokat, mik a szlengek (nyelvvizsgán is használtam szlenget, oda meg vissza voltak, hogy végre nem ugyanazokat a kifejezéseket hallják mindig). Ezen kívül chat, sűrű e-mailezés kizárólag angolul! Keress embereket idegen nyelvű közösségi oldalakon és elegyedj beszédbe velük! Így önmagadat kényszeríted arra,hogy angolul "szólalj meg"
Nekem ezek beváltak.
Nekem nem csak angolból hanem minden eddig tanult nyelvnél bevált hogy bemagolok 2000szót(ha napi 10et megtanulsz kevesebb mint egy év alatt megvan), aztán könyveket olvastam, filmeket/sorozatokat néztem és amikor már nem kellett a szavak jelentésére koncentrálni akkor álltam neki a nyelvtani részt megtanulni ami így sokkal könnyebb hogy csak arra kell koncentrálni.
Sok filmnézéstől ugye tudtam hogy hangzanak a szavak így hangosan olvastam fel a könyveket gyakorolva hogy a kiejtésem minél jobban hasonlítson a filmekben hallottakhoz.
Egyébként teljesen mindegy hogy tanulsz nem az a lényeg, hanem hogy mennyit gyakorolsz írni, olvasni és beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!