Hogy tanuljam az angolt?
A mi iskolás angol tankönyvünkhöz volt nyelvtani leírás. Azokat olvasd el. Én a japánnal vagyok így. Megnézek egy dalszöveget, és ha szerencsém van, egy versszakot le tudok fordítani, de többet nem. Elolvastam egy alapvető japán nyelvtani könyvet, és voltak benne olyan nyelvtani szerkezetek, amiken csodálkoztam, hogy ezek tényleg így vannak. Úgy gondolom, elég, ha elmész az iskolai könyvtárba, vagy a városiba, és egy angol nyelvtan könyvet (tehát nem egy sima nyelvi tankönyvet) kiveszel és elolvasol. Ha nem használod a nyelvtani szerkezeteket, akkor persze elég valószínű, hogy el fogod felejteni (pont, mint a szavakat), tehát jó lenne feladatokat tartalmazó nyelvtan könyv, és a feladatokat leírhatnád Lang-8.com-ra, és ott angol emberek kijavíthatnák. Persze ha az iskolai angol könyvedben vannak nyelvtani leírások, elég lehet azt használni.
A kiejtésről beszélve, úgy gondolom, sok-sok kiejtési szabály megtanulása után sem lehet egy leírt szóról megállapítani, hogy hogyan kell kiejteni. A szószedetben általában le van írva, hogy hogyan kell kiejteni a szavakat (IPA karakterekkel írják le. A wikipédiában olvashatsz róla), azokat megtanulva rá lehet jönni szép lassan (talán 500 szó kiejtésének megtanulása után), hogy milyen alapvető kiejtési szabályok vannak, amik csak annyira segítenek, hogy már csak 4 tipped legyen egy-egy szó kiejtésére.
A "radio.english.net" oldalt nyilván neked találták ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!