Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy tanuljam az angolt?

Hogy tanuljam az angolt?

Figyelt kérdés
Már régóta tanulom az angolt mert ezt a nyelvet választottam mikor először tanultam könnyen ment év végén 5 is lettem de aztán következő évben 4 majd megint 4 es . Bár tudom nem csak a tanár hibája hanem az enyém is. A tanár borzasztó volt adta szigorút de közben volt amikor jót röhögtünk vele Nem értem miért szúrt ki így velem és az egész osztállyal most az első dolgozatban az osztály átlaga 2,2 lett. (most új tanárunk van ) . Szódolgozatot iratott minden órán és nem csak én hanem a többi osztálytársam is úgy tanulta meg a szavakat ahogy le vannak írva és még most is úgy ejtik ahogy le vannak írva . A nyelvtani részek nem mennek a fejembe az új tanártól annyit kérdezek hogy már azt mondja ne tegyem a hülyét. Akkor pedig befogom a számat nem kérdezek és h.lye maradok .Nem tudom hogy tanuljam nyelvet sokan azt mondják fordítsak szövegeket de ha egy egyszerű kérdőmondatot sem tudok lefordítani akkor meg hogy csináljam. A szavakat megtanulom amiket föl ad sokszor jót is írok belőle de nem tudom ki ejteni őket és egyszerűen elfelejtem a szó jelentését mikor benne van egy mondatba mit tegyek ? Sajnos már el veszi az életkedvemet az angol minden mást megértek csak az angolal vagyok így. Már lassan anyira magam alatt vagyok hogy úgy érzem még a 4. osztályos könyvből se tudnák lefordítani egy mondatot. Onnan érzem hogy nekem is van benne némi hibám hogy már egyszerűen úgy állok hozzá hogy nem fog menni h.lye vagyok hozzá kérlek segítsetek.
2011. nov. 26. 17:28
 1/2 anonim ***** válasza:
Én szívesen segítek, akár feladatokban is.
2011. nov. 26. 18:15
 2/2 anonim ***** válasza:

A mi iskolás angol tankönyvünkhöz volt nyelvtani leírás. Azokat olvasd el. Én a japánnal vagyok így. Megnézek egy dalszöveget, és ha szerencsém van, egy versszakot le tudok fordítani, de többet nem. Elolvastam egy alapvető japán nyelvtani könyvet, és voltak benne olyan nyelvtani szerkezetek, amiken csodálkoztam, hogy ezek tényleg így vannak. Úgy gondolom, elég, ha elmész az iskolai könyvtárba, vagy a városiba, és egy angol nyelvtan könyvet (tehát nem egy sima nyelvi tankönyvet) kiveszel és elolvasol. Ha nem használod a nyelvtani szerkezeteket, akkor persze elég valószínű, hogy el fogod felejteni (pont, mint a szavakat), tehát jó lenne feladatokat tartalmazó nyelvtan könyv, és a feladatokat leírhatnád Lang-8.com-ra, és ott angol emberek kijavíthatnák. Persze ha az iskolai angol könyvedben vannak nyelvtani leírások, elég lehet azt használni.

A kiejtésről beszélve, úgy gondolom, sok-sok kiejtési szabály megtanulása után sem lehet egy leírt szóról megállapítani, hogy hogyan kell kiejteni. A szószedetben általában le van írva, hogy hogyan kell kiejteni a szavakat (IPA karakterekkel írják le. A wikipédiában olvashatsz róla), azokat megtanulva rá lehet jönni szép lassan (talán 500 szó kiejtésének megtanulása után), hogy milyen alapvető kiejtési szabályok vannak, amik csak annyira segítenek, hogy már csak 4 tipped legyen egy-egy szó kiejtésére.

A "radio.english.net" oldalt nyilván neked találták ki.

2011. nov. 26. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!