Angol középfokú nyelvvizsgán milyen tételek szoktak lenni? úgy általánosságban
Kedves első válaszoló!
Nekem meg be kellene írnom neked, hogy: 'inkább ne válaszolj, ha nehézséget okoz negatív megjegyzések nélkül.'? Nem hinném, hogy be kellene.
Lehet, hogy arra volt kíváncsi a kérdező, hogy melyik tételek fordulnak elő minden vizsgán, mert teszem azt valaki tudja ezt, vagy már utána nézett. Így aztán tanulhatja először a gyakrabban előforduló tételeket, és ráér később eldönteni, hogy melyik nyelvvizsgát választja.
Az is lehet, hogy a kérdező elég fiatal. Egy 14 év alattitól szerintem nem kell elvárni, hogy reflexszerűen menjen neki, akár ez, vagy bármi hasonlóan egyszerű dolog.
Sok minden lehet. Nem hinném, hogy segítségadáson mást is kellene írni.
Első és negyedik válasz írójának:
Nem tudom, hogy én most hogyan jövök ide, de te biztos érted :D
Megvan a középfokúm, és teljesen hidegen hagynak a témák. Azt hiszem ezzel teljesítem a "véletlen se zavarjon" kitételed. Az, hogy a "nyelvvizsgaporátlokon" fel vannak sorolva valamik, az nem tudom, hogy hogyan jön a dologhoz. Arról volt szó, hogy elég, ha segítünk a kérdezőnek, nem pedig "nyelvvizsgaporátlok"-ról. Na de mint írtam, te biztos érted, hogy miért beszélsz félre.
Ha szóbelire gondolsz család, filmek, sportok, hobbik, könyvek, képleírás, miért tanulsz nyelvet.
Írásbelin panaszlevél, cikkírás.
Figyelj :
Vagy tudsz angolul vagy nem harmadik verzió nincs.
A téma az mindegy, mert aki vizsgáztat akár mikor elkanyarodhat róla, mert őt nem az érdekli hogy mekkora a tudásod az autókról, mobilokról, szórakozóhelyekről, piáról, stb, hanem tudsz e beszélni. Válthatsz te is témát, és megmondhatod, hogy bár nem vagy hülye erről a témáról neked nem jut semmi az eszedbe, szépen megfogalmazod. És beszélsz valami hasonló, vele kapcsolatos dologról. Ennyi.
De ha man mesz akkor tedd le a felsofokut mert epp olyan konnyu mint az alap vagy kozep foku. Angliaban teljesen mindegy melyiket teszed le mert vagy megtudsz szolalni vagy nem.
Sehol a vilagban nem fogjak toled kerni azt a haszontalan papirt csak magyarorszagon.
Teljesen mindegy melyiket teszed le. Ha meg ugyse lessz munkad magyarorszagon akkro mindegy mert ugyse kell sehova. Inkabb ne bajlodj.
Én májusban érettségiztem és nyáron szóbeliztem. Pár témát kidolgoztam, de inkább sorozatokat néztem. Egy könyvet nagyon tudok ajánlani: Egy híján húsz (Horváth Károly- Twenty but one). Nekem nagyon bejött!! Szavakat annyira nem tanultam, viszont a témaköröket a könyv szerint tanulgattam! :)
Persze az sem árt,hogyha vagy ismerőssel beszélgetsz, vagy pl. hirtelen eszedbe jut egy téma és beszélsz róla angolul. Nekem bevált! :)
Remélem, tudtam segíteni.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!