Mennyi pontot adhatnak így kb TELC középfokú nyelvvizsga levélnél?
Hm, most kicsit bizonytalan vagyok, hogy én annó ilyet, vagy másikat csináltam, de asszem TELC volt. Nekem 1-2 hiba ellenére 100%ot adtak, mert azt nézik, hogy összességében mennyire értelmezhető a levél.
Szóval ha egy-két névelőt, vagy szerkezetet helytelenül használsz, de attól még teljesen érthető a levél, akkor még simán kaphatsz maximális pontot is.
Azért ennyire nem lazán működik! TELC-nél pont az írásbelin szoktak inkább megbukni, és gondolhatod, hogy nem (csak) a szövegértés miatt.
Kerüld a durvább, észrevehetőbb hibákat. A tagolást jól teszed, a szerkezetek legyenek tisztán érthetőek, de mutasd meg velük, hogy tényleg azon a nyelvi szinten vagy.
3. voltam: Érdemes figyleni a szövegkohézióra (egyik bekezdésedben utalsz az előzőre), és középfokon már elvárják, hogy rendszeresen használj passzív szerkezeteket. Szépen mutatnak a leveledben, persze csak ha jól használod.
Remélem tudtam segíteni. Good luck!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!