Angol, irányított fogalmazás?
Hali!
Ebben a feladatban tudnátok segíteni, hogy nagyjából mit írjak?
Köszönöm!
1)
Ön angoltanár, és nemrégiben egy több alkalommal összehívott egy-egy hetes továbbképző tanfolyamon vett részt, amelyet egy anyanyelvű tanár tartott. Írjon levelet neki, amelyben:
-elnézést kér, hogy az utolsó alkalommal előbb el kellett jönnie
-röviden elmondja véleményét a kurzusról
-tapintatosan megfogalmazza, hogy Ön szerint miért csökkent le a végére a résztvevők száma
-megírja, hogy véleménye szerint még milyen jellegű továbbképzésre lenne szükség
-búcsúzóul kívánjon további kellemes itt tartózkodást.
Tessék, magyarul:
"Tisztelt XY!
Köszönöm hogy részt vehettem az Ön által tartott nyelvi kurzuson. Bocsánat hogy a legutóbbi alkalomról korábban távoznom kellett, a kisfiam elesett kerékpárral. Az édesapja nem tudott eljönni a munkahelyéről, így nekem kellett őt az ügyeletre vinnem.
A részvételem a kurzuson nagyon jó ötlet volt, hiszen az ember angol anyanyelvű társalgás során gyorsan tud fejlődni, illetve gyakorolhatja a mindennapi szóhasználatot, szófordulatok alkalmazását. Ezek a diákok tanításában előnyösek, hiszen a tankönyvi példák mellett a nyelv valóban használt oldalának átadását is segítik.
Sajnálattal vettem észre, hogy a kurzus végére a létszám megfogyatkozott. A résztvevő kollégákkal beszélgetve azt szűrtem le, hogy többen túlságosan elfáradtak. Nekem is erősen kellett koncentrálnom, hiszen a nagy előadóteremben szinte elveszett az Ön hangja. Ha javasolhatom legközelebb használjunk erősítést ha ugyanezen a helyszínen kerül megrendezésre a továbbképzés.
Nagyon szívesen vennék részt további képzéseken is, főleg ha az Önök szervezete indítana oktatási módszertan és csoportos beszélgetések témákban is kurzusokat.
Köszönöm még egyszer az oktatást. Remélem a kurzus mellett jut ideje megismerni városunk nevezetességeit és vendégszeretetét - ehhez kívánok kellemes itt tartózkodást.
Üdvözlettel,
YZ levélíró"
Innen már csak fordítani kell... :P
Akkor egyszerűsíts. Amit nem tudsz hagyd ki, a helyére írj olyat ami a szókincsed része - ez az elsődleges baj ha esetleg más írja meg, hogy a tanárod jó eséllyel észreveszi hogy nem te írtad.
Ha nem tudod hogyan kell leírni, hogy "használjon erősítést", akkor írd helyette hogy "beszéljen hangosabban". Ha nem megy, hogy "édesapja nem tudott eljönni a munkahelyéről, így nekem kellett őt az ügyeletre vinnem", akkor írd azt, hogy "családi problémáink miatt".
Kis kreativitás, kis angoltudás aztán menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!