Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy kis segítség a román...

Egy kis segítség a román nyelvben?

Figyelt kérdés
Mi a különbség az "acelasi" "aceleasi" "acel" "acea"? Eddig csak úgy random használtam, de most szeretném megtudni, hogy melyiket mikor kell használni helyesen.
2013. dec. 1. 17:41
 1/4 anonim válasza:
acelasi=ugyanaz. aceleasi=ugyanazok. acel nem letezik, esetleg acela=az. acea megint nem letezik, aceea= az. az utolso ketto a nemekben kulonbozik, az elobbi himnem, a masodik nonem. Rakereshetsz a neten a pronume demonstrativokra, mert ezek azok. remelem segitettem :)
2013. dec. 1. 18:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi...segítettél.
2013. dec. 1. 20:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy az acest és az acesta között mi a helyzet?
2013. dec. 1. 20:12
 4/4 anonim ***** válasza:

„Mi a különbség az "acelasi" "aceleasi" "acel" "acea"? Eddig csak úgy random használtam, de most szeretném megtudni, hogy melyiket mikor kell használni helyesen.”

Acelasi om. = Ugyanaz az ember.

Aceleasi fete. = Ugyanazok a lányok.

Acel om. = Az az ember.

Acea fata. = Az a lány.

„Még annyit, hogy az acest és az acesta között mi a helyzet?”

Acest deal. Aceasta casa. = Ez a domb. Ez a ház.

Dealul acesta. Casa aceasta. = Ez a domb. Ez a ház.

Amint látod, ugyan azt jelenti, csak más az alakja ha a főnév elé, vagy után teszed.

2013. dec. 2. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!