Román nyelvben minden főnévnek meg kell tanulni a nemét és a többesszámát? Olyasmi ez, mint németben?
Nem, mert csak megkell számolni: pl. o masina, doua masini-gen:feminin, un baiat, doi baieti-gen masculin, csak meg kell tanulni, hogy melyik nemhez melyik számolás tartozik. Masculin:un,doi
Feminin:o,doua
Neutru:un, doua
Én azért kérdezem, mert németül már tanultam (ahol minden szónak meg kell tanulni a nemét és a többesszámát), és valamelyik román nyelvvel foglalkozó oldalon (talán az angol wikipédia "romanian grammar" szócikkjében) azt olvastam, hogy a románban is meg kell tanulni minden szónak a nemét, meg a többesszámát.
Lényegében azt akartam kérdezni, hogy ez szó szerint értendő, tehát tanulsz egy szót és tanuld meg hozzá, hogy milyen nemű és hogyan kell a többesszámát képezni, vagy van rá pár "trükk", amivel ki is lehet logikázni a szavak egy részének? Németben pl. vannak ilyen trükkök.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!